Flamingo (FLM) Neden Yükseldi?- 20.09.2023

Flamingo, NEO blokzinciri üzerinde yer alan bir merkeziyetsiz finans platformudur. Flamingo merkeziyetsiz finans uygulamalarını tek bir ekosistemde birleştirmektedir. Flamingo aynı zamanda bir çapraz blokzincir varlık ağ geçidi, likidite havuzu ve merkeziyetsiz bir yönetim organizasyonudur. Flamingo'nun kurucusu Da Hongfei, Ethereum'un ana rakiplerinden biri olan ve Flamingo'nun dayandığı blokzinciri ağı Neo'nun kurucularından biri olarak da bilinen Çinli bir girişimcidir. Hongfei ayrıca özel bir blokzincir hizmetleri şirketi olan OnChain'in de kurucu ortağıdır.

Flamingo'nun avantajlarından biri Neo tokeni için tüm temel finansal araçları (token takası, likidite havuzu, varlık kasası ve sözleşme ticareti) birleştirmeyi ve bunları kendi kullanıcıları tarafından merkezi olmayan bir şekilde yönetilecek tek bir platform aracılığıyla kullanılabilir hale getirmeyi hedeflemesinden kaynaklanmaktadır.

FLM, son 7 günde yaklaşık %17 yükseliş gösterdi. FLM, son 24 saatte ise %3.17’lik yükselişle birlikte yaklaşık 2.71 TL’den işlem görüyor.  Global bir kripto varlık platformunun resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından Flamingo görseliyle yapmış olduğu paylaşım bu yükselişin nedenlerinden birisi olabilir.