Forbes’un Yayınladığı 2021’nin En Zenginleri Listesi Arasında 12 Kripto Milyarderi Bulunuyor

Forbes, her yıl hazırladığı milyarderler listesini 6 Nisan Salı günü Twitter hesabı üzerinden paylaştı:

“Forbes'un “35. Yıllık Dünyanın Milyarderleri Listesi” - 2021'in En Zenginleri”

Forbes’un yayınladığı listenin başında 177 milyar dolar ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos üst üste dördüncü kez yer aldı. “Dijital altına hücum” listesine ise dokuz yeni kripto milyarderinin katıldığı görüldü ve böylelikle listede yer alan toplam kripto milyarderi sayısı 12’ye çıktı.

Kripto milyarderleri listesinin başında 8.7 milyar dolarlık net değeri ile Sam Bankman-Fried lider durumda. İşte listenin tamamı:

1. Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried, 8.7 milyar dolarlık net değeri ile en zengin kripto milyarderi. Bankman-Fried, ticaret şirketi Alameda Research ve popüler bir türev borsasını kurmuştur.

2. Cameron ve Tyler Winklevoss

Cameron ve Tyler Winklevoss'un her birinin net değeri 3 milyar dolardır ve Bitcoin'e yatırım yapmaya 2012’de başlamışlardı. Kendi kripto borsalarını 2014'te başlattılar ve Kasım 2019'da ise eşsiz token (NFT) platformu Nifty Gateway'i satın aldılar.

3. Chris Larsen

Ripple Labs'ın kurucu ortağı Larsen’ın net değeri geçen yıl 2.6 milyar dolardan 3.4 milyar dolara kadar yükseldi. Larson ve Ripple CEO'su Brad Garlinghouse’un halihazırda SEC ile devam eden bir davası bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde önemli gelişmelerin olduğu bir duruşmaları daha gerçekleşti.

4. Jed McCaleb

McCaleb, Ripple'ın bir başka kurucu ortağıdır ve bildirildiğine göre 3.4 milyar XRP ve Ripple'dan ayrıldıktan sonra kurduğu kripto para birimi olan 1 milyar Stellar Lumens'e sahip. Ayrıca, McCaleb'in sadece 2020 yılında XRP hisselerinden 400 milyon dolarlık satış yaptığı bildirilmişti.

5. Michael Saylor

Saylor, MicroStrategy şirketinin CEO'su ve şu anda 2.3 milyar dolarlık net değere sahip. Saylor, Bitcoin'i bilançolarda tutan şirketlerin önde gelen savunucusu haline gelmiştir. Microstrategy, an itibariyle 91.579 adet Bitcoin’in sahibi.

6. Brain Armstrong

Armstrong’un net değeri 12 ay içinde 1 milyar dolardan 6.5 milyar dolara kadar çıkmıştır.

7. Fred Ersham

Ersham, Brian Armstrong ile birlikte kurdukları borsadan 2017'de ayrılmıştı. Şu anda şirketin yönetim kurulu üyesi ve hissesinin tahmini değeri 1.9 milyar dolar.

8. Changpeng Zhao

Zhao, bir kripto para borsasının kurucusu ve şirkette tahmini %30 hisseye sahip. Zhao'nun net değeri 1.9 milyar dolardır.

9. Matthew Roszak

Roszak, blokzincir teknoloji firması Bloq'un başkanı ve kurucu ortağı. Ayrıca, önde gelen bir kripto ve blokzincir yatırımcısıdır. Roszak, kripto odaklı özel bir yatırım şirketi olan Tally Capital'in de kurucu üyesidir ve net değeri 1.5 milyar dolardır.

10. Tim Draper

Draper, net değeri 1.5 milyar dolar olan bir yatırımcı. 2014 yılında 18.7 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığı bilinen Draper, ayrıca Tezos projesinin birincil yatırımcılarından biridir ve erken aşamadaki teknoloji girişimlerinde lider bir yatırım şirketi olan Draper Fisher Jurvetson'ın da kurucu ortağı olmuştur.

11. Barry Silbert

Silbert’ın 2015 yılında kurduğu kripto şirketi Digital Currency Group’un net değeri 1.6 milyar dolar. DCG, şu anda yönetim altında 46 milyar dolar değerinde varlığa sahip varlık yönetimi şirketi Grayscale Bitcoin Trust'ın sahibidir.