FTX Token (FTT) Neden Düştü? -17.01.2023

FTX Token (FTT), FTX ekosisteminin hizmetlerine erişim sağlayan bir tokendir. FTT, FTX iflası öncesi platform üzerinde çeşitli avantajlar sağlamaktaydı.

FTT, son 7 gün içinde yaklaşık %75 yükseldi. FTT'nin tokenomik özellikleri iflas etmiş olan FTX borsası ve gelecekte beklenen gelişimi ile ilgili olduğundan, FTT değerdeki bu artışın somut bir nedeni mevcut değil. Bu nedenle, son fiyat hareketinin çoğunlukla günlük yatırımcılar arasındaki spekülasyonlardan kaynaklandığını söyleyebiliriz. FTT fiyatının yükselmesinin olası bir nedeni de bazı yatırımcıların FTX'in bazı varlıklarının satın alınacağını düşünmesi olabilir. Nitekim İflas başvuruları, 100'den fazla kuruluşun bazı FTX işletmeleriyle ((LedgerX, FTX Japan, FTX Europe ve Embed...)  ilgilendiğini gösteriyor.

Tek bir adresin FTT arzının yaklaşık %59’u kontrol ettiği görülmektedir. Ayrıca, kimliği belirlenemeyen bir hacker 45,85 milyon FTT tokenına sahiptir. Bu sayı şu anda dolaşımdaki toplam FTT miktarının %13.94'üne karşılık gelmektedir.

FTT, son 24 saatte ise %12.48 düşüş gösterdi. Bu düşüşü FTT’nin yükselmesi akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.