FTX Token (FTT) Neden Yükseldi? -23.12.2022

FTX Token (FTT), FTX ekosisteminin hizmetlerine erişim sağlayan bir tokendir. FTT, FTX iflası öncesi platform üzerinde çeşitli avantajlar sağlamaktaydı.

FTT, son 24 saatte %8.45 yükselişle birlikte yaklaşık 18 TL’den işlem görüyor. FTT’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi de %442 yükselişle birlikte yaklaşık 25 milyon USD olarak görünüyor.

Bahamalar’dan sınır dışı edilen FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried dün federal mahkemeye çıkarılmıştı. Fried; yolsuzluk, para aklama ve siyasi kampanya finansman kurallarını ihlal gibi bir dizi suçlamayla karşı karşıya. Yargıç, 250 milyon USD kefalet bedeli karşılığında Sam Bankman-Fried’ın evde gözaltı, konum izleme, evi sadece egzersiz yapmak için terk edebilmesi, 1.000 dolardan daha yüksek bedelli bir finansal işlem yapmaması,  pasaportunun teslim edilmesi, elektronik kelepçe takması, mahkemeye çıkacağına dair yazılı bir belge imzalaması koşullarıyla serbest bırakılabileceğini belirtti. Bankman-Fried'in avukatı, hâkimin tüm şartlarını kabul etti. New York Times’ın haberine göre SBF bundan sonra ailesiyle birlikte Kaliforniya Eyaleti'nde yaşayacak. Bu gelişmenin FTT’nin yükselmesine etki ettiği söylenebilir.

Öte yandan Alameda’nın eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in kurucularından Gary Wang kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul ettiler. SBF’nin bir sonraki duruşmasının 5 Ocak 2023'te gerçekleştirilmesi bekleniyor.