G7 Ülkeleri Daha Sıkı Bir Kripto Para Düzenlemesi İçin İş Birliği Yapacak

Kyoto haber ajansında yayınlanan habere göre, bir sonraki G7 toplantısı dünya çapında kripto paralara ilişkin daha sert düzenlemeler getirmesi için bir baskı oluşturabilir.

Kyoto'ya konuşan yetkililer; Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya ve Avrupa Birliği liderlerinin birlikte, kripto para şeffaflığını arttırmak, tüketici korumalarını geliştirmek ve küresel finansal sisteme yönelik potansiyel riskleri ele almak için iş birliğine dayalı bir stratejinin ana hatlarını belirleyeceklerini ifade etti. Bu yılki zirve mayıs ayında Hiroşima'da gerçekleşecek.

Öte yandan 1 Aralık 2022'de G20 dönem başkanlığını Endonezya'dan devralan Hindistan da kripto para standart işletim protokolüne (SoP) duyulan ihtiyaç konusunda G20 üyeleriyle görüşmelerde bulunuyor. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman geçtiğimiz haftalarda konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Parlamentonun alt kanadında, G20'de bunu gündeme getiriyoruz ve üyelerle ayrıntılı görüşmeler yapıyoruz, böylece standart bir işletim protokolü ortaya çıkıyor, bu da tüm ülkelerin bazı düzenlemeler getirmede birlikte çalıştığı tutarlı, kapsamlı bir yaklaşımla sonuçlanıyor. Şu anda Hindistan'da (kripto para birimleri) büyük ölçüde düzenlenmemiş durumda…” ifadelerini kullanmıştı.