GALA Neden Düştü?- 4.11.2022

Gala Games, 2020 yılında Eric Schiermeyer tarafından kurulan blokzincir tabanlı oyunlar ve NFT üzerinden temellendirilen bir ekosistemdir. Bu sistem üzerinde katılımcılar, oyun oynayarak token üretimi yapabilir ve play-to-earn (kazanmak için oyna) kapsamında token kazanabilirler. Ethereum tabanlı bir proje olan GALA, blokzincir teknolojisi yardımıyla oyunların ve oyun içi varlıkların kontrolünü kullanıcılara vererek yaratıcı düşüncenin yeniden sektöre hakim olmasını sağlamayı hedeflemektedir. Oyuncular, NFT sahibi olabilir ve Gala Games ekosistemindeki oyunların yönetiminde söz hakkı edinebilir.

GALA tokenı, Ethereum (ETH) ve Binance Smart Chain (BSC) blokzinciri üzerinde çalışır. Gala ağı Founder's Nodes adı verilen kendi doğrulayıcı kümesi tarafından güvence altına alınır. Oyun içi işlemleri ve ağın güvenliğini sağlayan maksimum 50.000 Founder's Node mevcuttur.

GALA, son 24 saatte %13.16 düşüşle birlikte yaklaşık 0.65 TL’den işlem görüyor. Bu düşeşe neden olan faktörün 1 milyar USD’lik hack korkusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu tedirginlik tek bir blokzincir adresinin 1 milyar USD’nin üzerinde GALA tokeni basmasıyla başladı. Basına yansıdığı kadarıyla ayrıntılar tam olarak net değil. Ancak özellikle sosyal medyada Gala Games bünyesinde potansiyel bir güvenlik açığı olduğuna dair söylentiler GALA fiyatının aşağı yönlü hareket etmesine neden oldu. Gala Games, milyarlarca USD’lik rug pull ya da hacklenme korkularına ilişkin topluluğunu sakin olmaya çağırdı. Gala Games, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “GALA'yı çevreleyen çok FUD var. Pek çok kişi  hack ve rug gibi kelimeler kullanıyor. Bunların hiçbiri söz konusu değil.” ifadesini kullandı.