Galaxy Digital Holdings’in Varlık Yönetimi, Ortak Bir Bitcoin Yatırım Fonunu Piyasaya Sürmesi Ardından 1.2 Milyar Dolar Arttı

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, Galaxy Digital Holdings Ltd.’nin, Kanada’daki CI Financial Corp. ile ortak bir Bitcoin yatırım fonu da dahil olmak üzere yeni ürünler piyasaya sürüldükten sonra varlık yönetimi biriminin yaklaşık 1.2 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

New York merkezli olan ancak Toronto'da listelenen şirket, 24 Şubat Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bitcoin ve diğer varlıkların değerinin yükselmesinden sonra dördüncü çeyrek için 325 milyon dolarlık gelir bildirmeyi beklediğini söyledi. Galaxy, üçüncü çeyreğinden bu yana “kripto para birimi ve dijital sektörün çalışma ortamındaki önemli değişiklik göz önüne alındığında” ön sonuçları açıkladığını söyledi.

Galaxy Digital, dijital varlıklara, kripto para birimlerine ve blokzincire odaklanarak varlık yönetimi, ticaret, yatırım bankacılığı ve diğer faaliyetleri yapan bir finans şirketidir. Novogratz ise firmayı, kripto para birimlerine ve onları tutan perakende fonlarına, yatırımcı ilgisindeki bir patlamanın merkezine yerleştirmeye çalıştığını belirtmektedir.

Galaxy'nin ticaret masası, geçen hafta Toronto Borsasında işlem görmeye başlayan ve Kuzey Amerika'da onaylanan ilk Bitcoin ETF'si için Bitcoin sağlayan birkaç firmadan biridir. Ayrıca Galaxy Digital, CI Financial'ın da başlatmak için sunduğu yeni bir Bitcoin ETF'si için alt danışman olarak görev yapacağını da duyurmuştur.