GAS Neden Yükseldi? -15.09.2022

GAS koin, NEO ağında kullanılır. Neogas olarak da adlandırılır. GAS, NEO ağını kontrol etmek üzere kullanılması amacıyla oluşturulmuştur. Neo, Ethereum'a benzer akıllı sözleşmeler ekosistemidir. Kullanıcıların dijital varlıkların depolanmasını ve değiştirilmesini otomatikleştirmesini sağlamasıyla bilinir. Önceleri AntShares olarak adlandırılan NEO ağı NEO ve GAS olmak üzere iki token sistemine sahiptir.

AntShares, Çin'de yaygın bir ün kazandıran ilk açık kaynaklı blokzincir projesiydi. GAS'ın önemi kripto ekosisteminde "Çin Ethereum'u" olarak adlandırılan NEO'ya güç vermesi olarak açıklanır. NEO daha köklü akıllı sözleşme uygulamalarıyla rekabet edebilmek için gelişen 'akıllı ekonomi' hedefi doğrultusunda Çin yetkilileri ile gelişen teknoloji ve iş birliğinden yararlanır.

NEO stake etme yoluyla pasif bir GAS geliri elde etme hakkı verir. GAS ayrıca akıllı sözleşmelerin yürütülmesi gibi ağ kullanımı için ödeme yapmak üzere kullanılır.

GAS, son 24 saatteki %26 yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. GAS yaklaşık 55 TL’den işlem görüyor. GAS’ın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte yaklaşık %857 artışla yaklaşık 72 milyon USD’ye yükseldi. 

GAS’taki bu artışa neden olan ana faktör, global bir kripto varlık platformunun GAS/BUSD işlem çiftini açması olabilir.