Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler

Kripto Para Piyasasının Toplam Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

CoinMarketCap’den alınan verilere göre, kripto para piyasasının toplam değeri an itibariyle 1.010 trilyon dolar seviyesinde. Bitcoin, 676 milyar dolarlık piyasa değeri ile pazar lideri olmaya devam ederken, 136 milyar dolarlık piyasa değeri ile Ethereum ikinci sırada geliyor. Tether, XRP ve Litecoin ise birlikte ilk beşi tamamlıyor. Toplam piyasa değeri en son Ocak 2018 tarihinde 1 trilyon dolara yaklaşarak 800 milyar dolara ulaşmıştı. Kripto para piyasası, 1 trilyon dolarlık toplam piyasa değerini ilk kez aşıyor.

30 Günde 87.900 BTC Borsalardan Geri Çekildi

Fiyatının yüksek olmasına rağmen, borsalardan büyük oranda bir Bitcoin çıkışı yaşanmaya devam ediyor. Onchain (Zincir üstü) verileri, borsaların boşaltıldığını ve son 30 gün içinde 87.954 Bitcoin’in, en büyük kripto alım-satım platformlarından çekildiğini gösteriyor. Yatırımcıların borsalardan Bitcoin’lerini çekmesi; yatırımlarını kısa vadeli değil, uzun vadeli düşündükleri ve bu nedenle daha fazla Bitcoin'in uzun vadede cüzdanlarda yatırım amacıyla tutulacağını göstermektedir.

Grayscale XRP’yi GDLC Fonundan Çıkardı

Dünyanın en büyük kripto para varlık yöneticisi Grayscale Investments, XRP varlıklarını tasfiye ettiğini ve kalan fonları daha fazla Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) satın almak için kullandığını duyurdu. Bu karar, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimlerine etki eden, piyasa değeri ağırlıklı bir varlık olan Grayscale’in Digital Large Cap (DLC) fonunu etkiliyor. Genesis Global Trading, tüm XRP işlemlerini 15 Ocak'ta durdurmayı planlıyor. Pazartesi günkü satıştan önce XRP, Digital Large Cap (DLC) fonunun kabaca %1,46'sını oluşturuyordu. Fonun bileşenleri artık %81,63 BTC, %15,86 ETH, %1,08 BCH ve %1,43 LTC’yi içeriyor. Grayscale, bugün içerisinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada aşağıda belirtilen tablonun, DLC Fonunun 4 Ocak 2021 itibariyle ağırlıklandırmasının bu şekilde olacağını doğruladı.

JPMorgan, Bitcoin Fiyatının Uzun Vadede 146.000 Doların Üzerine Çıkabileceğini Tahmin Etti

JPMorgan, kripto para biriminin altına alternatif olarak popülaritesinin artacağı varsayımına dayanarak 146.000 doların üzerinde uzun vadeli bir Bitcoin fiyat hedefi belirledi. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler Pazartesi günü bir notta, "Alternatif bir para birimi olarak altının yoğunlaşması, uzun vadede Bitcoin için büyük bir artı anlamına geliyor" dedi ve devam etti: "Bitcoin'in yaklaşık 575 milyar dolarlık (mevcut) piyasa değerinin, borsada işlem gören fonlar veya koinler yoluyla, altın adına yapılan toplam özel sektör yatırımını karşılamak için 4,6 kat artması gerekecektir.”

Ancak analistler, kurumların büyük tahsisler yapabilmesi için Bitcoin'in fiyat volatilitesinin düşmesi gerektiğini savundu. JPMorgan, Bitcoin ve altın volatilitesi yakınsamasının "çok yıllı bir süreç" olduğunu ve 146.000 dolar üstü hedefin, uzun vadeli bir hedef olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ripple’ın C Serisisinin Baş Yatırımcısı Tetragon, SEC Suçlamalarının Ardından Teknoloji Şirketine Dava Açtı, Ripple Cevaben Bir Bildiri Yayınladı

Ripple'ın 200 milyon dolarlık C Serisinin baş yatırımcısı Tetragon Financial Group, Bloomberg'in bir raporuna göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yakın tarihte olan şikayeti üzerine şirkete dava açtı. Tetragon, Pazartesi günü Delaware’deki bir mahkemeye şikayette bulundu ve rapora göre "Ripple'ın C Serisi imtiyazlı hisse senedini geri almasını zorunlu kılmak için sözleşme hakkını uygulamaya" çalıştı.

Ethereum’un Piyasa Değeri Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

TradingView'den alınan piyasa verilerine göre, 7 Ocak Perşembe günü Ethereum'un piyasa değeri tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolaşımdaki tüm tokenlerin toplam değerini takip eden piyasa değeri 149.77 milyar dolara ulaştı.