Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (1 – 7 Kasım)

  • New York ve Miami Belediye Başkanları, Kripto Konusunda Twitter'da Konuştu

New York ve Miami Belediye Başkanları, kripto konusunda Twitter'da konuştu. Kısa süre önce yeniden seçilen Miami Belediye Başkanı Francis Suarez şöyle bir tweet attı: "Şehirlerimizi bir kripto başkenti yapmak için dostane rekabeti dört gözle bekliyorum." Yeni seçilen New York Belediye Başkanı Eric Adams, ilk üç maaşını tamamen Bitcoin (BTC) olarak kabul edeceğini ve şehri bir kripto merkezi yapma taahhüdünü yineleyerek Suarez’in tweet’ine şöyle bir yanıt verdi: ‘‘New York'ta her zaman büyük oynarız, bu yüzden belediye başkanı olduğumda ilk 3 maaşımı Bitcoin olarak alacağım. NYC, kripto para birimi endüstrisinin ve diğer hızlı büyüyen, yenilikçi endüstrilerin merkezi olacak! Sadece bekle!’’

  • ABD’li Tennessee/Jackson Belediye Başkanı Scott Conger, Gelecek Maaşını Bitcoin’e Yatıracak

ABD’deki Tennessee eyaleti Jackson Belediye Başkanı Scott Conger, bir sonraki maaşını Bitcoin’e yatıracağını attığı bit tweet ile duyurdu. New York yeni Belediye Başkanı Eric Adams ve Miami Belediye Başkanı Francis Suarez’in izini takip ettiğini de tweetindeki sözlerine ekledi.

  • El Salvador, 20 ‘‘Bitcoin Okulu’’ İnşa Edeceğini Duyurdu

El Salvador hükümeti, Bitcoin’den elde ettiği geliri kullanarak 20 okul inşa etmeyi planlıyor. El Salvador cumhurbaşkanlığının basın sekreteri Bitcoin (BTC) alımlarından elde edilen karların insanlara fayda sağlamaya gideceğini, yeni proje için El Salvador vergilerine dokunulmayacağını belirtti ve şöyle bir tweet attı: “Bu proje başladığında, FIDEBITCOIN'de (BTC TrustDevlet Hesabı) şu anki kadar para kazanmamıştık. Bu yüzden ilk 20 Bitcoin Okulunu yapmaya karar verdik.”

  • Burger King, Robinhood ile İş Birliği Yaptığını Duyurdu

Burger King, müşterilerine kripto para ödülleri vereceği kampanya çerçevesinde kripto para alım satım uygulaması Robinhood ile yaptığı iş birliğini duyurdu. Ödül 20 Bitcoin, 200 Ethereum ve 2 milyon Dogecoin’den oluşmaktadır.

  • Sandbox, B Serisi Finansman Turunu 93 Milyon Dolar ile Kapattığını Duyurdu

Çoğunluğu blokzincir oyun geliştiricisi Animoca Brands'e ait olan Sandbox, SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki B serisi finansman turunu 93 milyon dolar ile kapattığını duyurdu. SoftBank Vision Fund 2, 93 milyon dolarlık B serisi finansman turuna öncülük etti. Sandbox kurucu ortağı ve COO’su Sebastien Borget, verdiği bir demeçte bu yatırımın oyun, moda, mimari ve sanal konserlere doğru genişlerken Sandbox yaratıcılarının ekonomisinin büyümesine yardımcı olacağını vurguladı.

  • Jordan Belford CryptoPunk Koleksiyonundan #6033 Nolu NFT’yi Satın Aldığını Duyurdu

Jordan Belford, CryptoPunk NFT koleksiyonundan #6033 numaralı NFT’yi 102.49 Ethereum’a (ETH) satın aldığını Twitter üzerinden duyurdu.

  • Cardano’nun Sabit Koin Protokolü Ardana, Son Finansman Turunu 10 Milyon Dolarla Kapattığını Duyurdu

Cardano (ADA) blokzincir üzerine kurulu bir sabit koin ekosistemi olan Ardana, Three Arrows Capital ve Ascensive Assets liderliğindeki bir grup yatırımcıdan 10 milyon dolarlık tohum sermaye aldığını açıkladı. Ardana CEO'su ve kurucu ortağı Ryan Matovu, anlaşmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ‘‘Cardano üzerine kurulu ilk hepsi bir arada sabit koin ekosistemi olan platformumuz Ardana, kullanıcılara aşırı rekabetçi merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasında her zaman var olan likiditeye kolay erişim sağlıyor. Ayrıca herkes için çalışan bir merkeziyetsiz finans çözümü sunmak amacıyla Cardano'nun hızından, ölçeklenebilirliğinden, güvenliğinden yararlanmak mümkün. Yakında zincir üzerinden döviz alışverişini bile kolaylaştıracağız."

  • Avustralya Senatörü Andrew Bragg, Düzenlemelerin Dijital Varlıklara “Güvenilirlik ve Geçerlilik Getireceğini” Söyledi

Avustralya Senatörü Andrew Bragg, yerel kripto kurucularının dijital varlık sektörünü ana akım haline getirmek için düzenlemeleri benimsemeye istekli olduklarını belirtti. Ayrıca sağlam düzenlemelerin ülkenin gelişmekte olan dijital varlık sektörüne “güvenilirlik ve geçerlilik getireceğini” söyledi.