Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (11-17 Nisan)

İçel İdman Yurdu Token (MIY) bugün 13.15'ten itibaren PRO tahtada listelenerek alım satım işlemlerine açılıyor. MIY hakkında detaylı bilgi edinmek için buraya, PRO tahtaya erişim sağlamak için buraya tıklayınız.


Elektrikli araba üreticisi Tesla, blokzincir firması Blockstream ve ödeme firması Block, ABD'nin en büyük ikinci eyaleti Teksas'ta güneş enerjisi ve pille çalışan bir Bitcoin madenciliği tesisi inşa etmek için bir araya geliyor.


Ödeme devlerinden Mastercard ABD Patent ve Marka Ofisi'ne 1b esasına göre eşsiz token (NFT) ve Metaverse ile ilişkili 15 marka başvurusunda bulundu.


Luna Foundation Guard, 123 Bitcoin daha satın alarak toplam Bitcoin miktarını 42.530'a ulaştırdı.


Brezilya’da beş yılı aşkındır Temsilciler Meclisi'nde görüşülen Bitcoin yasası, ilk turda onaylandı. Onaylanan Bitcoin yasa tasarısı Brezilya Senatosu Ekonomik İşler Komitesi (CAE) tarafından daha önce onaylanan başka bir kripto yasa tasarısına eklendi. Söz konusu Bitcoin yasası, Bitcoin'in El Salvador’daki gibi Brezilya’da yasal para birimi haline gelmesine yol açmayacak.


Avalanche (AVAX) ağının ana geliştiricisi Ava Labs, anonim olarak 350 milyon dolarlık yatırım aldı. Yeni yatırım geliri şirketin piyasa değerini 5 milyar 250 milyon dolara ulaştırdı.


Terraform Labs (TFL), Luna Foundation Guard'a (LFG) 10 milyon LUNA bağışladı, Şu an için değeri yaklaşık 880 milyon dolardır.


ABD’li e-ticaret şirketi Amazon’un CEO’su Andy Jassy, kripto para birimleri ve NFT'lerin geleceğine ilişkin iyimser açıklamalarda bulundu.


Polygon (MATIC), 2022'de karbon negatif olmayı taahhüt etmek için “Yeşil Manifesto: Dünya Gezegeni ile Akıllı Bir Sözleşme” başlattı. Polygon, karbon ayak izini nötrleştirmek için ilk adımı 20 milyon dolarlık bir taahhütle atarak bu yıl içinde karbon negatife geçme sözü verdi.


IOST Vakfı, risk sermayesi kurumları ve ekosistem ortaklarıyla birlikte Ethereum Sanal Makinesi (EVM) geliştiricileri için 100 milyon dolarlık yeni bir teşvik fonu başlattığını duyurdu. IOST vakfı bu fon ile Ethereum Sanal Makinesi (EVM) geliştiricilerini ekosistemine çekmeyi, IOST'un çok zincirli ekosisteminin büyümesini ilerletmeyi hedefliyor.


Salvador Dali’nin eserleri Dalí Universe ve Artscrapy tarafından 13 Nisan’da eşsiz token (NFT) olarak satışa sunuldu. 9 bin 999 adet NFT Artscrapy platformunda 25 sterlin üzerinden satışa çıktı. NFT satışından elde edilen gelir Dali Universe’e aktarılarak sanatçının eserlerinin korunması için kullanılacaktır.


İkinci en büyük sabit koin olan USDC’nin ihraççısı Circle şirketi CEO’su Jeremy Allaire kısa süre içinde ABD’de banka lisansına başvuracaklarını belirtti. Circle şirketi banka lisansı alarak faaliyet alanını daha da genişletmeyi amaçlıyor.


Dogecoin (DOGE), Elon Musk'ın SpaceX şirketine ait olan Starlink uydu ağı teknolojisi aracılığıyla çevrimdışı işlemler sunmayı planlıyor. İnternet erişimi olmadan kullanıcıların çevrimdışı Dogecoin işlemleri yapılabilecektir.


Portekiz Merkez Bankası, Ülkenin İlk Kripto Lisansını Bison Bank’a Verdi

Portekiz merkezli bir finans kuruluşu olan Bison Bank, Portekiz merkez bankası Banco de Portugal’dan sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) olarak faaliyet göstermek için bir lisans aldığını duyurdu. Bison Bank, sanal varlık değişimi olarak çalışmak üzere Bison Digital Assets adlı özel bir iş bölümü oluşturacak.


Shiba Inu (SHIB), SHIB:Metaverse satışlarının başladığını duyurdu. Teklif Etkinliği adı altındaki oluşum 72 saat sürecek. Arazi almak isteyen ziyaretçilerin Shiboshi NFT ve Leash token kilitlemesi gerekmektedir.


İngiltere'nin finansal düzenleyicisi olan Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkede faaliyet göstermesi için beş kripto işletmesine geçici olarak lisans kaydı verdi. Kripto işletmeleri tarafından başvurular geçen hafta yapıldı ve onay süreci henüz devam etmektedir.


CoinShares raporunda yer alan verilere göre geçtiğimiz hafta kripto para fonlarından 134 milyon dolarlık çıkış olduğu gözlemlendi. Bu veriler kapsamında 134 milyon dolarlık çıkış, 2022 yılında ikinci büyük fon çıkışı olarak nitelendirilmektedir. 132 milyon dolarlık çıkış Bitcoin’de, 15.3 milyon dolar Ethereum’da gerçekleşti.


Kripto alanına odaklanan bir risk sermayesi şirketi olan Pantera Capital, Web3 girişimlerine, erken aşama tokenlara ve yerleşik likidite seviyelerine sahip dijital tokenlara yatırım yapacak olan Blokzincir Fonu için 1.3 milyar dolardan fazla taahhütlü sermaye topladığını duyurdu.