Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (12-25 Temmuz)

Bitexen 6 Yeni Coin Listeledi

Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen, kendi yerli parası BTXN Coin’in de yer aldığı en geniş ürün çeşitliliği ve işlem imkanıyla Türkiye’deki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Son güncellemeyle birlikte Streamr, Burger Swap, NEAR Protocol, MyNeighborAlice, WINkLink ve Klaytn coinlerini de platformuna ekledi. Bitexen böylece, mevcut dijital varlık sayısını 128’e, işlem çiftini ise 16.256’ya çıkarttı. Bitexen’in platformunda listelediği yeni dijital varlıklar ise şöyle; ALICE, BURGER, DATA, KLAY, NEAR, WIN.


Jack Dorsey, Square de İnşa Ettikleri Yeni Bölümün Bitcoin'de DeFi Üzerine Çalışacağını Duyurdu

Square CEO'su Jack Dorsey, firmanın Bitcoin kullanan merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri oluşturmaya odaklanacak yeni bir bölüm inşa ettiğini açıkladı. Bitcoin üzerinde kullanımı kolay DeFi hizmetleri yapmak için çalışan bir Square firması, potansiyel olarak benimsemeyi hızlandırabilir ve Ethereum tabanlı DeFi için daha fazla rekabet sağlayabilir. Dorsey, Square'in yeni bölümüyle ilgili duyuruyu Twitter üzerinden yaptı: “Tek amacı gözetimsiz, izinsiz ve merkezi olmayan finansal hizmetler oluşturmayı kolaylaştırmak olan açık bir geliştirici platformu inşa etmek, öncelikli odak noktamız Bitcoin.”


Grayscale Digital Large Cap Fund, SEC Raporlama Şirketi Olduğunu Duyurdu

Halihazırda üç Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporlama fonu olan Grayscale Investments, bunların yanı sıra Digital Large Cap Fonu’nun da SEC raporlama şirketi olduğunu duyurdu. Şirket ayrıca SEC raporlama şirketlerine ekstra üç fon sağlamak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Detaylara inecek olursak; dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments Pazartesi günü iki önemli duyuru yaptı. Bunlardan birincisi, Digital Large Cap Fund (OTCQX: GDLC) için SEC’ye sunulan Form 10'daki kayıt beyanının yürürlüğe girmesi oldu. Birinci duyuruyla ilgili Grayscale şunları söyledi: ‘‘Fon, Grayscale'in 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın değiştirildiği şekliyle 12(g) Bölümü uyarınca kayıtlı hisseleri ile bir SEC raporlama şirketi haline gelen ilk çeşitlendirilmiş dijital para yatırım fonudur”. Yapılan ikinci duyuru ise; Grayscale'in diğer üç kripto yatırım ürününü SEC raporlama şirketi yapabilmek için 10'dan itibaren kayıt beyanları sunmasıydı. Bu yatırımlar Bitcoin Cash Trust, Ethereum Classic Trust ve Litecoin Trust'tır. Ek bilgi vermek gerekirse Grayscale'in Digital Large Cap Fund'ın yanı sıra iki SEC raporlama ürünü daha var: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Grayscale Ethereum Trust (ETHE).


S&P Dow Jones, Beş Yeni Kripto Para Birimi Endeksinin Daha Piyasaya Sürüldüğünü Duyurdu

Geçtiğimiz aylarda ilk üç kripto para birimi endeksini piyasaya süren S&P Dow Jones Endeksleri, beş yeni kripto para birimi endeksinin daha piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Duyuru detaylarında, yeni eklenen ilk endeksin kripto para piyasasının geniş bir performansının anlık görüntüsünü sağlayan ve lansman sırasında 240'tan fazla kripto parayı içeren “S&P Kripto Para Geniş Dijital Pazar (BDM) Endeksi” olduğu söylendi. Diğer dört yeni kripto endeksi ise BDM'nin alt kümeleri olarak tanıtıldı. Yeni endeksler, Mayıs ayında başlatılan mevcut üç “S&P Dijital Piyasa Endeksi”ne katılıyor. Bunlar, “S&P Bitcoin Endeksi”, “S&P Ethereum Endeksi” ve daha önce bahsedilen “S&P Kripto Para Megacap Endeksi”dir.


Visa, Kripto Para Ödemeleri İçin Banka Kartı Veren Avustralyalı Girişimi Onayladı

Avustralya Mali İncelemesi’nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, Avustralyalılar yakında yeni bir fiziksel banka kartının çıkarılmasıyla mevcut fiziksel satış noktaları aracılığıyla ödemelerini kripto para ile yapabilecekler. Bu durumda, küresel ödeme devi Visa, Avustralya'daki yerel girişim CryptoSpend'in kullanıcıları için banka kartı vermeye başlayacak. CryptoSpend uygulamasını kullananlar daha sonra perakende mağazalarında ve konaklama yerlerinde Bitcoin’lerini ve desteklenen diğer kripto paralarını kullanarak ödeme yapabilecekler.


Paypal, Kripto Alımlarında Haftalık Limiti 100 Bin Dolara Çıkardı

15 Temmuz'da PayPal, herhangi bir yıllık kısıtlama olmaksızın ABD'li kullanıcılar için müşterilerin kripto satın alma limitlerini haftada 100.000 ABD dolarına çıkardığını duyurdu. Firmadaki kripto liderlerinden biri olan Jose Fernandez da Ponte, duyuruda "müşterilerinin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamaya çabaladıklarını" belirtti. Da Ponte, satın alma limitlerindeki artışın yanı sıra PayPal'ın kripto eğitim hizmetlerini genişletme çabalarına da dikkat çekti.


Fidelity, Kripto Alanında Uzman Personel Kapasitesini %70 Artıracak

Varlık yönetimi firması Fidelity Investments Inc.'in yan kuruluşu olan Fidelity Digital Assets başkanı Tom Jessop, yaptığı bir röportajda kripto para birimlerine olan talep yoğun bir şekilde devam ettiği için Boston, Salt Lake City ve Dublin'deki lokasyonlarında çalışan personel sayısını %70 oranında artırmayı hedeflediğini söyledi. İşe alınan personeller, Bitcoin dışındaki kripto varlıkların diğer alanlarına uzanan, yeni ürünler oluşturmak için çalışmalar yapacak. Jessop konuyla ilgili bir açıklamasında şunları söyledi: ​​*“Bitcoin birçok kurumun giriş kapısı oldu. Pandemi başladığında hızlanan Bitcoin'e olan ilgi göz önüne alındığında, alan için gerçek bir atılım yılıydı. Ancak Ethereum'da daha fazla ilgi gördük, bu yüzden bu talebi daha kapsamlı ve önde karşılamak istiyoruz”.*