Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (15-21 Şubat)

Ethereum 2.0 Kontratına Kilitlenen ETH Sayısı 3.000.000'u Geçti

Ethereum, Ethereum 2.0 ile birlikte İş İspatı (Proof of Work) protokolünden Pay İspatı (Proof of Stake) protokolüne geçişin başladığını duyurmasının ardından Eth 2.0 kontrat adresine ETH kilitleme işlemleri başladı. Bu tarihten itibaren ağda doğrulayıcı olmak isteyen her kullanıcı 32 ETH kilitleme şartını yerine getirmeye başladı. Ağın stabil olarak çalışabilmesi için gerekli olan minimum doğrulayıcı miktarı 16.384 iken şu an ağda aktif olarak çalışan doğrulayıcı sayısı 90.000'in üzerindedir. Ağda kilitlenmesi gereken minimum miktar 524.288 ETH iken, son durumda ağda kilitli ETH sayısı 3 milyonu geçmiştir. Bir ağdaki doğrulayıcı sayısı ağın güvenliği, akıcılığı ve merkeziyetsizliği açısından oldukça değerlidir.


MicroStrategy, 600 Milyon Dolarlık Bitcoin Alımı İçin Tahvil Satışı Yapacağını Duyurdu

Bugün (16 Şubat Salı günü), Microstrategy kurucusu Michael Saylor, Twitter hesabı üzerinden Microstrategy’nin 600 Milyon dolarlık Bitcoin alımı daha gerçekleştirmek için tahvil satışı gerçekleştireceğini duyurd. Bitcoin fiyatı bu haber ile birlikte 50 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı zamanda Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon dolara doğru bir adım daha yaklaştı.


İsviçre’de Artık Vergi Ödemeleri için Bitcoin ve Ether Kabul Ediliyor

İsviçre'de Zug şehri, geçtiğimiz Eylül ayında kripto paralara desteğini duyurduktan sonra vergi ödemeleri için Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) kabul etmeye başladı. Zug kantonu, girişim için bir İsviçre kripto şirketi olan Bitcoin Suisse ile ortaklık kurdu. Bitcoin Suisse ikamet edenlerin BTC ve ETH vergi ödemelerini yetkili kurum için İsviçre Frangına çevirecek. Kripto ile vergi ödeme süreci basit görünüyor. Sakinlerin bir QR kodu taraması ve tercih ettikleri bir kripto cüzdanından ödeme yapması gerekiyor . Bu tür ödemeler için üst sınır 100.000 CHF'ye kadar (yaklaşık 110.000 dolar). İsviçre'nin Zermatt ve Chiasso belediyeleri de daha küçük vergi ödemeleri için kripto para birimini destekliyor.


Bitcoin’in Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Geçti, Elon Musk Twitter Profil Resmini Bitcoin Yaptı

19 Şubat Cuma günü, Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon doları geçerek yeni bir rekora imza attı. Aynı zamanda Bitcoin’in fiyatı da, Cuma günü 24 saatte %4,1’lik bir artış gerçekleştirdikten sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun ardından Elon Musk, 19 Şubat Cuma günü Twitter profil resmini Bitcoin olarak güncelleyerek şu şekilde tweetler attı: “Sadece bir günlüğüne”, “Kalbinizde bir alevlenme başlatmak istiyorum”.


ETH Fiyatı, Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Ethereum ağındaki yerel kripto para birimi olan Ether'in (ETH) fiyatı yeni rekor seviyelere ulaştı. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ether, 20 Şubat Cumartesi günü,, ilk kez 2.000 dolar seviyesinin üstüne çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.