Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (17-23 Mayıs)

Sivasspor ve Bitexen Arasında Teknoloji İş Birliği!

Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak Sivasspor ile bir teknoloji iş birliğine imza attık. Bu anlaşmaya göre, tarafımızdan, Sivasspor’a ait bir mobil uygulama ve kripto para oluşturulacak. Bitexen Teknoloji olarak Sivasspor taraftarlarını kripto parayla tanıştırmayı, Sivasspor için oluşturacağımız uygulamayla da çeşitli avantajlar sunmayı hedefliyoruz.


MicroStrategy, 10 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Daha Satın Aldı!

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, Twitter üzerinden, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunulan bildiride şirketin 10 milyon dolar değerinde Bitcoin daha satın aldığını paylaştı. Şirket tarafından Bitcoin başına ortalama yaklaşık 43.663 dolar fiyatla, toplam 10 milyon dolar değerinde 229 adet Bitcoin daha satın alındı. MicroStrategy, Bitcoin başına ortalama 24.450 dolar fiyatla, toplam 2.251 milyar dolar değerinde 92.079 adet Bitcoin sahibi.


Elon Musk, İtibari ve Kripto Para Arasındaki Savaşta Kripto Parayı Desteklediğini Söyledi

Yorumları sebebiyle gündemden düşmeyen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcının “Hey Elon, kripto yüzünden sana kızan insanlar hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna şu şekilde bir cevap verdi: “Gerçek savaş itibari para ve kripto para arasında. Denge durumunda, kripto parayı destekliyorum”.


Goldman Sachs, Yayınladığı Bir Raporda Kriptoyu “Yeni Bir Varlık Sınıfı” Olarak Değerlendirdi

Bir yıldan daha uzun bir süre önce Bitcoin’in bir varlık sınıfı olmadığını dile getiren Goldman Sachs, bu konuyu tekrar araştırdığına belirterek yakında yayınlanacak bir raporun sayfalarını Twitter'da paylaştı. Raporda, kripto yatırım şirketi Galaxy Digital Holdings'in kurucusu ve CEO'su Michael Novogratz, dünyadaki en büyük Bitcoin trustını (tröstünü) yöneten bir kripto varlık yönetimi şirketi olan Grayscale CEO'su Michael Sonnenshein'in bakış açılarını ve diğer finans yöneticilerinden gelen yorumlara yer veriliyor. Novogratz, yorumlarında Bitcoin’i bir varlık sınıfı olarak tanımlıyor. Sonnenshein ise kripto paranın hiçbir yere gitmediğini iddia ederek raporda ona katılıyor. Sonnenshein raporda; “Kurumsal yatırımcılar, enflasyona ve para biriminin değer kaybetmesine karşı korunmak için portfföylerini çeşitlendirmenin bir yolunu arıyorlar. Dijital varlıkların gelecekte de olacağını, yatırımcıların artan bir şekilde Bitcoin gibi sınırlı varlıklara yöneleceklerini biliyorlar çünkü bu varlık, kanıtlanabilir bir biçimde enflasyona karşı bir korumaya sahip durumda”.


Wells Frago, Kripto Para Yatırım Hizmetleri Sunmayı Planlıyor

San Fransico merkezli finans devi Wells Fargo nitelikli müşterileri için kripto para yatırım imkânları sunacak stratejiler üzerinde çalıştığını bildirdi. Daha önce çeşitli platformlarda kripto paraların düzenlemelere tabi olmaması nedeniyle endişelerini dile getiren şirket, bu konudaki tutumunu değiştirerek Haziran ayı ortasında kripto para yatırım hizmetlerini sunmayı planladığını açıkladı. Şirketin yan kuruluşu olan Wells Fargo Investment Institute başkanı Darren Cronk kripto para dünyasının “belirli bir olgunluğa erişerek sürdürülebilir ve yatırım yapılabilir bir araç” hâline geldiğine inandıklarını belirterek şirketin politikasını yatırımcılarla paylaştı.


EY, Blokzincir Ürün Paketini Genişletmek İçin 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptığını Duyurdu

Muhasebe firması Ernst & Young Global Limited (EY), blokzincir teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. Mart ayında, çeşitli kripto para birimi işlemlerinde ABD’deki kripto yatırımcılarının, EY ürünlerini kullanarak vergi borçlarını hesaplamasını sağlayacak bir çözüm ürettiğini açıklayan firma, şimdi de çeşitli kurumsal uygulamalar için dağıtık defter teknolojisi (DLT) geliştirmek adına 100 milyon dolarlık yatırım yaptığının duyurdu. 17 Mayıs Pazartesi günü EY, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları için simüle edilmiş akıllı sözleşme yürütmesine izin veren bir test stüdyosu da dahil olmak üzere, EY Blockchain Analyzer ürün paketi aracılığıyla ikinci nesil Akıllı Sözleşme ve Token İnceleme araçlarını açıkladı: “Bu yenı araçlar, karmaşık DeFi sözleşme ekosistemlerinde kullanılması beklenen çok sayıda yeni özelliği destekliyor. Geleneksel kod incelemesiyle bir uyum testi karışımı sunuyor ve özelleştirilmiş akıllı sözleşme testlerini ve ana ağ işlemlerinin simülasyonunu destekliyor”.


Michael Saylor, Square’in Cash App’i Aracılığıyla Bitcoin Aldığını Duyurdu

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin kurmuş olduğu Square Cash App’i aracılığıyla Bitcoin satın aldığını duyurdu: “Bugün, Square Cash App'te biraz Bitcoin satın aldım. Oldukça tatmin edici buldum”.


Anthony Pompliano’dan “Bitcoin Pizza” Adlı Yeni Bir Girişim

Kripto ekosisteminde bilinen bir ad olan Anthony “Pomp” Pompliano, 18 Mayıs Salı günü resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile “Bitcoin Pizza” adında yeni bir girişim başlattığını duyurdu. Bu girişimin amacı, Lazlo Hanyecz'in 11 yıl önce yaptığı efsanevi satın alma işlemini hatırlamak ve aynı zamanda Bitcoin geliştirici topluluğuna yardımcı olmaktır. Girişim, Bitcoin kullanıcılarını, 10 farklı ABD şehrindeki yerel işletmeleri, ve bu amaçla yeni bir marka yaratmak için hazırlanan özel ambalajlamayı içermektedir. Duyuruya göre Bitcoin Pizza, Hanyecz'in satın alımının 11. yıldönümü olan bu Cumartesi günü 10.000 pizza teslim etmeyi hedefliyor. Bu tarih itibariyle satışa sunulacak pizzaları satın almak isteyen kullanıcıların, özel markalama kutuları bulunan yerel bir satıcıdan sipariş vermesi ve pizzayı sitede zaten tanımlanmış altı farklı sunum arasından seçmesi gerekecek. Bitcoin tabanlı şakalardan oluşan seçenekler sırasıyla, “Laser Eyes”, “Satoshi's Favorite”, “No Keys No Cheese”, “Lightning Meat” ve “Capital Greens” olarak müşterilere sunuluyor.