Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (21 - 27 Şubat)

  • “Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı” Raporu Yayımlandı

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu tarafından Ankara’da düzenlenen “Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı”na ait 54 sayfalık rapor yayımlandı. Blokzincir ve kripto varlıklarla ilgili bilgiler içermesinin yanı sıra kripto varlıklarının düzenlemesiyle ilgili çözüm önerileri de raporda mevcuttur.


  • BAE, Kripto Dostu Bir Ekosistem Oluşturmak İçin Hareket Etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), küresel kripto para şirketlerinin BAE’deki işlerini kolayca yürütmelerini sağlayacak federal lisanslar hazırlamak için harekete geçti.


  • Japonya'nın Büyük Bankalarından Mitsubishi UFG Kendi Kripto ve NFT Cüzdanını Piyasaya Sürecek

Japonya merkezli bir bankacılık ve finans şirketi olan Mitsubishi UFG, kendi kripto ve NFT cüzdanlarını piyasaya süreceğini açıkladı. Banka, 21 Şubat'ta web sitesinde bir dijital varlık cüzdanının geliştirildiğini duyurdu.


  • Intel, Bitcoin Madenciliği Cihazı 2. Nesil “Bonanza Mine”ı Tanıttı

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 2022 Uluslararası Yarı İletken Çip Konferansı (ISSCC 2022) sırasında madencilik cihazları üzerinde çalıştığı öğrenilen Intel, Bitcoin madenciliği cihazı 2. nesil “Bonanza Mine”ı tanıttı.


  • Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası, Bitcoin ve Ethereum ETN'lerini Listeleyeceğini Duyurdu

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası (BSE), Bitcoin ve Ethereum ETN’lerini listeleyeceğini duyurdu. Yayımlanan duyuruya göre “Uygun yenilikçi kripto ürünleri arayan yatırımcılar, artık Bitcoin ve Ethereum tabanlı sekiz ETN’e (exchange traded note) yatırım yapabilir.”


  • El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Yabancı Yatırımcılara Vatandaşlık Teklif Edecek

Önerilen 52 yasal reform, El Salvador’u en özgürlük merkezli ülkelerden biri yapmak için daha az bürokrasi ve vergi teşvikleri yaratılması çağrısında bulunuyor. Yasal reformdan teşviklerinden biri de yabancı yatırımcılara vatandaşlık verileceğidir.


  • Rusya Maliye Bakanlığı, Kripto Para Yasa Tasarısını Sundu

Maliye bakanlığı, kripto paralarla ilgili düzenmeleri içeren yasa tasarısını hükümete sundu. Sunulan yasa tasarısına göre dijital varlıklar sadece yatırım aracı olacak ve ödemelerde kullanılamayacaktır.


  • Manchester City, Metaverse İçin Sony ile İş Birliği Yaptığını Duyurdu

Manchester City, Metaverse içinde dünyanın ilk futbol stadyumunu inşa etmek için Sony ile anlaştığını duyurdu. Sony iş birliği kapsamında Manchseter City’nin stadyumu Metaverse dünyasında sanal taraftarların kulüp ve birbirleri ile etkileşime girebilecekleri şekilde yeniden yaratılacağı açıklandı.


  • IoTeX Kurucusu Yatırımcılara Varlıklarını Elde Tutmalarını Öneriyor

Doğu Avrupa'da artan gerilimler ile piyasanın düşüş yaşaması nedeniyle, IoTeX'in kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Raullen Chai, kripto yatırımcılarını kriptolarını ellerinde tutmaya çağırdı.


  • Grayscale, Spot Bitcoin ETF’i İçin Kampanya Başlattı

Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) spot tabanlı bir borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürülmesi için kampanya başlattığını duyurdu.


  • Ethereum'un Kurucusu Vitalik Buterin Rusya'ya Tepki Gösterdi

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıya, Rus kökenli Vitalik Buterin resmi twitter hesabı üzerinden rusça olarak paylaştığı tweet'le tepki gösterdi.


  • NFT Üretmek İçin 200 ETH İşlem Ücreti Ödendi

Bir kullancı Ethereum'da, Tubby Cats NFT koleksiyonundan 1000 NFT oluşturmak için 550 bin USD değerinde 200 ETH'lik bir işlem ücreti ödedi.


  • El Salvador'un Turizm Faaliyetleri Bitcoin Yasasıyla %30’dan Fazla Büyüdü

El Salvador Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul ettikten sonra turizm faaliyetleri %30’dan fazla büyüdü. El Salvador'a gelen ziyaretçilerin %60'ının ABD'den olduğunu kaydedildi.


  • Luna Foundation Guard, BTC Rezervi Oluşturmak İçin 1 Milyar Dolar Topladı

Luna Foundation Guard (LFG), Terra blokzincirinin yerel belirteci olan LUNA'nın tezgâh üstü satışıyla 1 milyar dolar topladı.


  • Panama, Kripto Para Görüşmelerine Başladı

Panama’da kripto paraların düzenlenmesi odaklanan bazı yasal yeni adımlar için görüşmelere başlandı. Ülkenin ulusal meclisinin bir parçası olan Panama Ticaret ve Ekonomik İşler Komisyonu üyelerinin, 22 Şubat'ta gerçekleşen bir toplantıda kripto para odaklı iki yasa tasarısını tartışacakları bildirildi.