Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (27 Aralık – 2 Ocak)

  • MicroStrategy, 1.914 Bitcoin Daha Aldığını Duyurdu

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor 1.914 Bitcoin daha aldığını Twitter üzerinden duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporuna göre yaklaşık 49.229 dolar ortalama ile 94.2 milyon dolarlık 1.914 Bitcoin satın aldı.

  • Kripto Para Düzenlemelerine İlişkin İlk Adım Meclis Görüşmeleri Kapsamında Atıldı

Kripto para düzenlemelerine ilişkin ilk görüşmeler 29.12.2021 tarihinde öğle saatlerinde mecliste başladı. Kripto para endüstrisi kapsamında yasal çerçevelerin belirlenmesi için sektör temsilcileri ve uzmanların görüşleri alınacak.

  • Türkiye'nin Yerli Otomobil Firması TOGG, Toggen Token'i Çıkaracağını Açıkladı

Türkiye'nin yerli otomobil firması olan Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG'un Toggen Token'i çıkaracağını açıkladı. TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, katıldığı bir toplantıda şunları söyledi: "Blokzincir sadece fintek için değil aynı zamanda akıllı cihazların güvenliğinde de kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Blokzincir teknolojisi zamanla araçların üzerinde birer dijital cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük veri dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blokzincir olacak. Dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar blokzincir aracılığıyla güvenli biçimde saklanıp, transfer edilebilecek. Bu nedenle blokzincir ve yapay zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak."

  • SEC Başkanı Gary Gensler, Kripto Para Birimi Uzmanını Kadroya Dahil Etti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, yapılan açıklamaya göre kripto para biriminde uzman birini kadroya dahil etti. Yeni uzman SEC Başkanı Gary Gensler’a önümüzdeki süreçlerde danışmanlık hizmeti verecektir.

  • Decentraland ve UNXD, Metaverse’de Moda Haftası Düzenleyecek

Decentraland (MANA) ve UNXD, 2022 Mart ayında moda haftasını Metaverse’de gerçekleştirmeyi planlanlıyorlar. Kullanıcılar modayı sanal ortamda takip edebilecek ve avatarları için satın alma yapabileceklerdir.

  • Elektrik Devi Schneider Electric, Vechain'i Ekosistem Ortağı Olarak Seçti

VeChain (VET), elektrik devi Schneider Electric'e ekonomik çerçevede dijital teknoloji hizmetleri vereceğini Twitter’dan yaptığı paylaşım ile duyurdu.

  • Çin’de 1.300 Şirket Metaverse Alanına Adım Atmaya Hazırlanıyor

Çin’de faaliyet gösteren 1.300 şirket Metaverse alanına girmek için ciddi girişimlerde bulunuyor. Tencent, Huawei ve Alibaba gibi kurumsal yatırımcılar Metaverse için ticari marka başvuruları yapmaya başladı.

  • Billy Markus, 220.000 Adet Dogecoin’e Sahip Olduğunu Açıkladı

2021 yılında adından oldukça çok söz ettiren Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus, 220.000 adet Dogecoin’e sahip olduğunu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar aracılığıyla açıkladı.

  • Tron Kurucusu Justin Sun, Aralık Ayında 600 Milyon Dolarlık Ethereum Yatırdı

Tron Kurucusu Justin Sun, Aralık ayının başından beri bir kripto para platformuna 165.000 Ethereum (ETH)’dan fazla yatırım yaptı. 165.000 Ethereum, yaklaşık 600 milyon dolara tekabül etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Justin Sun, Tron’daki CEO görevinden istifa ettiğini ve bundan sonraki süreçte kariyer hatyatına Grenada Dışişleri Bakanlığı’nda devam edeceğini bildirdi.

  • Polkadot Parachain Müzayedesinin 6. Kazananı Belli Oldu

Polkadot parachain müzayedesinin 6. kazananı Efinity oldu.

  • Ferrari, NFT Dünyasına Adım Atıyor

Lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, NFT koleksiyonu hazırladığını ve İsviçreli teknoloji firması Velas Network ile dijital içerik oluşturmak için anlaşma imzaladığını resmi web sitesi üzerinden yayımladığı bir açıklamayla bildirdi.