Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (28 Haziran - 4 Temmuz)

BITEXEN, TÜRKİYE ESPOR FEDERASYONU TÜRKİYE KUPASINA YENİDEN İSİM VERİYOR

Bitexen Teknoloji’nin ikinci kez ana ve isim sponsoru olduğu 3. TESFED Türkiye Kupası başladı. Türkiye Espor Federasyonu (TESFED), Türkiye’nin tek resmi espor turnuvasını bu yıl da “Bitexen TESFED Türkiye Kupası” adıyla üçüncü kez hayata geçiriyor. 2 Temmuz’da başlayan organizasyon, heyecanlı ve rekabet dolu karşılaşmalarıyla sporseverlere yeniden espor şöleni yaşatacak. Turnuva hakkında görüşlerini dile getiren Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Geçtiğimiz yıl isim sponsoru olduğumuz TESFED Türkiye Kupası, bu yıl da Bitexen Teknoloji ana sponsorluğuyla gerçekleşecek. 36 milyondan fazla oyuncu ve 880 milyon dolarlık bir hasılatla 2020 yılını tamamlayan oyun sektöründe, Bitexen olarak bu sponsorluk anlaşmasıyla yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçen seneki turnuva şampiyonlarından oluşan Türkiye Espor Milli Takımı, FIBA Esports Open 2020 II Avrupa Konferansı'nda tüm rakiplerini yenerek namağlup şampiyon olmuştu. Ülkemize böylesine gururlar yaşatan gençlerimizi ve onlara bu fırsatı sunan, Türkiye’nin tek resmi espor turnuvası TESFED’i desteklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.


BITEXEN SPONSORLUĞUNDA FURKAN ÇAPKIN REDLINE DRIFT’TE YARIŞACAK

Bitexen Teknoloji’nin sponsoru olduğu profesyonel drift pilotu Furkan Çapkın, 3-4 Temmuz tarihlerinde Redline Drift’in İstanbul ayağında, Tuzla-Autodrom pistinde yarışacak. 12-13 Haziran tarihlerinde Avrupa’da gerçekleşen Drift Bulgaria 2021 yarışında ikincilik başarısına imza atmış, Bitexen’in sponsorluğunu üstlendiği profesyonel drift pilotu Furkan Çapkın, Redline Drift’in İstanbul ayağında yarışacak. Yarışlar, 3-4 Temmuz tarihlerinde, Tuzla-Autodrom pistinde gerçekleşecek. Üstün başarılar yakalamaya devam eden genç pilot, yarış öncesi düşüncelerini paylaştı: “Bulgaristan’da gerçekleşen yarışta elde ettiğim ikincilik, Redline Drift yarışı için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Bu yarış zorlu ve heyecanlı olacak. Asfaltta başarılarla dolu hikayeler yazmak istiyorum. Bitexen’in desteği benim için çok kıymetli. İstanbul’da gerçekleşecek olan bu organizasyonda birincilik hedefiyle yer alacağım.”


Milyarder Ricardo Salinas Pliego, Bankasının Meksika'da BTC'yi Kabul Eden İlk Banka Olmasını İstediğini Söyledi

Meksika'nın en zengin üçüncü adamı olan Ricardo Salinas Pliego, 27 Haziran'da attığı bir tweet ile BTC'nin yaygın bir şekilde benimsenmesine verdiği desteği belirtti: “Elbette, Bitcoin kullanmanızı tavsiye ederim. Ben ve bankam Meksika'da Bitcoin'i kabul eden ilk banka olmak için çalışıyoruz, daha fazla ayrıntıya veya bilgiye ihtiyacınız olursa beni Twitter hesabımdan takip edin”. Devamında Salinas, Bitcoin'i yeni altın olarak düşünmenin kesinlikle doğru olduğu fikrine sözlerinde yer verdi.


Twitter, 140 Takipçisine Ücretsiz Olarak 140 NFT Dağıtacak

Önde gelen sosyal medya ağı Twitter, sosyal medya ağının evrimine ışık tutan bir kampanyada, 140 takipçisine 140 ücretsiz eşsiz token (NFT) dağıtacağını duyurdu. Yayınlandığı sırada 13.000'den fazla beğeni alan tweet, temalı NFT’leri içeren birkaç mesajı içeriyordu.


Morgan Stanley Fonu 28.000'den Fazla GBTC Hissesine Sahip

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bir dosyaya göre, Morgan Stanley'nin Avrupa Fırsat Fonu, Grayscale'in Bitcoin Trust ürününün 28.000'den fazla hissesine sahip bulunuyor. Birçok Avrupalı ​​şirketin yanı sıra diğer varlıklara da maruz kalmaya çalışan fon, dosyalama sırasında yaklaşık 1.3 milyon dolara eşit GBTC'nin 28.289 hissesine sahiptir. Morgan Stanley tarafından Nisan ayında yapılan, ‘Avrupa Fırsat Fonu, Kurumsal Fonu ve İçGörü Fonu’ da dahil olmak üzere belirli fonların dolaylı olarak Bitcoin'e maruz kalması için yeşil ışık yaktığını gösteren bir dosyalama mevcut. Bu dosyalamaya göre, her bir fon toplam varlıklarının %25'ini Bitcoin ile ilgili ürünlere yatırabilir. Ek bilgi olarak kripto alanındaki en büyük varlık yöneticisi olan Grayscale’nin büyük kurumları menkul kıymet olarak yapılandırılmış bir ürün aracılığıyla Bitcoin'e tahsis etmesinin Bitcoin’e olan güvenini ortaya koymaktadır.


AZ Alkmaar, Bitcoin'i Bilançosunda Tutan İlk Hollandalı Profesyonel Futbol Kulübü Oldu

Hollanda'da bir futbol kulübü olan Alkmaar Zaanstreek, kısaca AZ ya da bilinen adıyla AZ Alkmaar, Hollandalı bir borsa ile sponsorluk yaparak futbolcularına Bitcoin ile ödeme yapacağını ve bilançosunda Bitcoin tutacağını açıkladı. Böylelikle AZ Alkmaar, Bitcoin'i bilançosunda tutan ilk Hollandalı profesyonel futbol kulübü oldu.


Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC), Ağın Yüksek Oranda Sürdürülebilir Enerji Kullandığına Dair Bir Rapor Yayınladı

Bitcoin'de giderek tartışmalı bir konu haline gelen enerji kullanımında, şeffaflık için yeni standartlar belirleme hedefi olan Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC), 1 Temmuz Perşembe günü, Bitcoin ağı tarafından kullanılan enerji miktarı için ilk tahminini yayınladı. BMC tarafından yayınlanan ilk raporlara göre, gönüllü anketinde mevcut küresel Bitcoin ağının yüzde 32'sinden çok veri toplandığı iddia ediliyor. Anketin sonuçları, BMC üyelerinin ve ankete katılanların şu anda %56 sürdürülebilir güç karışımına sahip elektrik kullandıklarını gösteriyor.


Argo Blockchain, Teksas Madencilik Tesisi İçin Galaxy Digital'den 20 Milyon Dolarlık Bitcoin Destekli Kredi Aldı

Galaxy Digital, Batı Teksas'ta bir veri merkezi inşa etmesi için İngiltere merkezli kripto madenciliği şirketi Argo Blockchain'e 20 milyon dolarlık kredi verdi. Argo tarafından yapılan bir açıklamaya istinaden, Bitcoin (BTC) varlıklarının bir kısmını teminat olarak kullanarak Galaxy Digital'den 6 aylık bir kredi anlaşmasında 14 milyon avro (kabaca 19.4 milyon dolar) kredi alındı. Argo'ya göre, kredilerin gelirleri önceki finansman turlarından elde edilen nakitle birlikte, Teksas'taki madencilik operasyonlarını genişletmek ve mevcut işletme maliyetlerini karşılamak için kullanılacak. Argo CEO'su Peter Wall şunları söyledi: "Bu anlaşma, Argo'nun bir kredi tesisinde rekabetçi koşullar sağlamasına ve aynı zamanda Bitcoin'imizi HODL’lamaya devam etmemize izin veriyor.”


Anthony Scaramucci Tarafından Yönetilen Skybridge Capital, Özel Bir Ethereum Fonunu Piyasaya Süreceğini Açıkladı

Yapılan araştırma raporlarına göre, eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci tarafından yönetilen hedge fonu SkyBridge Capital, yatırımcıları için özel bir Ethereum fonu başlatmayı planlıyor. Firma ayrıca bir Ethereum borsa yatırım fonuna (ETF'sine) başvurmayı da planlıyor. Ocak ayında 25 milyon dolarlık bir Bitcoin Fonu başlatan SkyBridge Capital, Ethereum ETF için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) da başvuracağını bildirdi.