Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (3-9 Mayıs)

10 Yeni Kripto Para Bitexen'de!

$STX, $REEF, $TVK, $BAKE, $COTI, $FLM, $CHR, $ORN, $MITH, $SAND artık Bitexen'de! Şimdi #Bitexen uygulamasını indir, yüzden fazla altcoin alım satım imkanını kaçırma!


NYDIG, ABD’deki Yatırımcıların Banka Hesapları Üzerinden Bitcoin Alım Satımı Yapabileceğini Duyurdu

Kripto para saklama hizmeti veren NYDIG'e göre, ilk kez bazı ABD bankalarının müşterileri yakında mevcut hesapları üzerinden Bitcoin alabilecek, tutabilecek ve satabilecek. New York merkezli varlık yöneticisi Stone Ridge'in 10 milyar dolarlık bir yan kuruluşu olan şirketin, ABD bankalarının önümüzdeki aylarda Bitcoin sunmasını sağlamak için fintek devi Fidelity National Information Services (FIS) ile ortaklık kurduğu duyuruldu. Programa yüzlerce bankanın zaten kayıt olduğunu belirten NYDIG'in Banka Çözümleri Başkanı Patrick Sells, şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Yaptığımız şey, sıradan Amerikalıların ve şirketlerin mevcut banka ilişkileri yoluyla Bitcoin satın alabilmelerini kolaylaştırmak. Yani, eğer bankacılık hizmetleri için mobil uygulamamı kullanıyorsam, artık Bitcoin alma, satma ve tutma olanağına sahibim”.


Ethereum Kurucularından Biri Olan Vitalik Buterin, En Genç Kripto Milyarderi Oldu

Dünyanın en popüler akıllı sözleşme platformu olan Ethereum blokzincirinin kurucularından biri olan 27 yaşındaki Vitalik Buterin, resmi olarak en genç kripto milyarderi oldu. Buterin'in 2018'de ana cüzdanı olarak tanımladığı halka açık Ether adresine göre, Pazartesi günü Ether’in 3.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerine çıkmasının ardından kurucusunun bakiyesi 1 milyar dolara ulaştı.


Nokia, Blokzincir Destekli Data Marketplace'i Duyurdu

Nokia, blokzincir destekli bir pazaryeri kurduğunu açıkladı. Duyuruya göre Nokia Data Marketplace adlı bu pazaryeri, veri ve yapay zeka modellerinin güvenli paylaşımını kolaylaştırmak ve işletmeler için dijital dönüşümü mümkün kılmak için geliştirildi. Nokia Data Marketplace, büyük güvenilir veri kümelerine gerçek zamanlı erişim sağlayarak, kuruluşların ve iletişim hizmeti sağlayıcılarının (CSP) stratejik karar vermede verileri kullanmasına yardımcı olacak. Bu yeni hizmet aynı zamanda işletmelerin ve CSP'lerin müşteriler veya iş ekosistemi katılımcıları arasındaki veri alışverişlerinden de para kazanarak kendilerinin de veri pazarı sağlayıcıları haline gelmesini sağlayacak.


Digital Currency Group, Grayscale Bitcoin Trust'a 750 Milyon Dolar Yatırım Yapmayı Planladığını Duyurdu

CEO’su Barry Silbert liderliğindeki büyük bir kripto yatırım şirketi olan Digital Currency Group, DCG'nin birçok yan kuruluşundan biri olan Grayscale tarafından yönetilen Grayscale Bitcoin Trust'ın (GBTC) 500 milyon dolarlık ek hissesini satın almayı planladığını açıkladı. Mart ayı başlarında ise Grayscale Bitcoin Trust'a (GBTC) 250 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı. Bu, DCG'nin Grayscale’e yapmayı planladığı toplam yatırımını 750 milyon dolara çıkarmaktadır. Ancak DCG'nin bu hisseleri satın alma ve istediği zaman geri çekme yükümlülüğü yoktur. Yaptığı duyuruda, yatırımının zamanlamasının ve büyüklüğünün elindeki nakit miktarına, hisselerin fiyatına ve piyasa koşullarına bağlı olduğunu da belirtmiştir.


CME Group, Mikro Bitcoin Vadeli İşlemlerini Piyasaya Sürdü

Borsa devi CME Group, daha geniş bir müşteri tabanına kapı açan mikro Bitcoin vadeli işlemlerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Mikro Bitcoin vadeli işlemleri, bir Bitcoin'in onda biri büyüklüğündedir ve nakit olarak ödenecektir. Bu ürünü ilk olarak Mart ayında duyuran CME Group’un Küresel Hisse Senedi Endeksi ve Alternatif Yatırım Ürünleri Başkanı Tim McCourt, şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Bir Bitcoin’in onda biri boyutunda olan mikro Bitcoin vadeli işlemleri, geniş bir piyasa katılımcısı yelpazesinin Bitcoin maruziyetlerini ince ayarlamaları ve ticaretlerini geliştirmeleri için verimli ve uygun maliyetli bir yol sağlayacaktır. CME Group'un standart Bitcoin vadeli işlemlerinin faydalarını korurken bir yandan da farklı stratejiler sunacaktır”.


Citi, Kripto Alım-Satım ve Saklama Hizmetlerini Piyasaya Sürmeyi Düşünüyor

Bankacılık devi Citigroup, kripto alım-satımı, saklama ve finansman hizmetlerini piyasaya sürmeyi düşündüğünü açıkladı. Citi'nin Küresel Döviz Müdürü Itay Tuchman, bankanın geçen Ağustos ayından bu yana büyük müşterilerden Bitcoin'e çok hızlı bir ilgi birikimi gördüğünü söyleyerek şu şekilde devam etti: “Bizim bakış açımıza göre farklı seçenekler var ve müşterilere en iyi hizmeti nerede verebileceğimizi düşünüyoruz”. Devamında Tuchman, bankanın müşterilere fayda sağlayacak ve düzenleyicilerin destekleyebileceği bir şey inşa edebileceğinden emin olduğunda devreye gireceğini belirtti: “Herhangi bir FOMO düşüncem yok çünkü kriptonun hayatımızda kalacağına ve piyasanın henüz başlangıcında olduğumuza inanıyorum. Bu bir uzay yarışı değil. Birden fazla bayrağa yer var”.


Ebay, Ödeme Seçeneği Olarak Kripto Para Birimlerini Ekleyebilir

Ebay CEO'su Jamie Iannone, Pazartesi günü yaptığı bir CNBC röportajında, Ebay'in platformdaki 187 milyon alıcısı için kripto para birimini bir ödeme seçeneği olarak kabul etmeye çalıştığını söyledi. Bunun yanı sıra e-ticaret devi, eşsiz token (NFT) alanındaki fırsatları da araştırdığını belirtti. Röportajın devamında Ebay'in Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin popülaritesindeki artışa ve benimsenmesine nasıl tepki verdiği sorulduğunda ise Iannone, şu şekilde bir cevap verdi: “Aldığımız ödeme türlerini genişletiyoruz. Alıcılar için daha fazla seçenek sunacağız. Kripto para birimi gibi diğer seçeneklere bakmaya devam edeceğiz”. Devamında Iannone, NFT’lerle de ilgilendiklerini ve Ebay'de NFT’leri kolay bir şekilde nasıl etkinleştirebileceklerine dair fırsatları araştırdıklarını belirtti.