Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (30 Ağustos – 05 Eylül)

  • Avustralyalıların %17'si Artık Kriptoya Sahip

Finder Consumer Sentiment Tracker'ın yaptığı bir araştırma raporu 2 Eylül'de çevrimiçi olarak yayınlandı. Rapora göre, ülkedeki en popüler kripto para birimi Bitcoin olmaya devam ediyor ve şu anda Avustralyalıların %9'u elinde tutuyor. Ayrıca Avustralyalıların yaklaşık %8'i Ethereum'a, %5'i Dogecoin'e ve %4'ünün Bitcoin Cash’e sahip olduğu belirttilmektedir. 6 Avustralyalıdan biri şu anda kripto para birimine sahip ve varlıklarının toplam değeri 8 milyar doları bulmakta.

  • Visa’dan NFT Raporu Geldi

Visa, dijital varlıkları “umut verici bir ortam” olarak inceleyen ve uzun zamandır beklenen eşsiz token (NFT) teknik inceleme raporunu yayınladı. Rapor, CryptoKitties ve CryptoPunks'a , dijital sanata ve oyunlara atıfta bulunarak NFT'lerin nasıl devreye girebileceğini açıklıyor. Visa, hem Ethereum hem de Flow blokzincirlerinden bahsederek NFT geliştirmek için blokzincirleri önerebileceğini de eklemektedir Visa, raporda şunları söylüyor: “Ticaret gelişiyor ve kripto ve NFT'ler gibi yeniliklerin spor, eğlence ve diğer toplulukları ileriye taşıması muhtemel.”

  • Metamask'in Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 10 Milyonu Geçti

Ethereum cüzdanı ve tarayıcı uzantısı MetaMask, Ağustos ayında yeni bir başarıya imza attı. Cüzdanın aylık aktif kullanıcı sayısı, 10 milyona ulaştı. MetaMask, hızlı büyümesinin ardında Ethereum akıllı sözleşme teknolojisinin hızla yaygınlık kazanması, DeFi protokollerinin büyümeyi sürdürmesi ve token swap çözümünün başarıyla piyasaya sürülmesi gibi faktörler olduğunu düşünüyor.

  • Polygon Network: MaticPunks NFT’lerini Piyasaya Sürdü

Polygon blokzincirinin eşsiz token (NFT) belirteçleridir ve MaticPunks alarak Polygon Network'teki punk NFT sahiplerinden olabilirsiniz. Adil olması ve herkese bir (veya daha fazla) MaticPunk edinme fırsatı sağlamak adına Polygon Network satın almanın rastgele yapılmasını sağlamaktadır. MaticPunks'ın kimliği, işleminiz tamamlanana kadar gizli kalmakta ve bu sayede haksız rekabet engellenerek herkes MaticPunks Zombie veya MaticPunks Ape elde etme fırsatına sahip olmaktadır. Kazanılan MaticPunk'lara arayüzlerinden erişilebilir, sosyal ağlarda veya pazar yerlerinde takas edilebilir.