Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (8-14 Şubat)

Elon Musk’tan Sonra Snoop Dogg, Kevin Jonas ve Gene Simmons’ın da Desteğini Alan DOGE’un Fiyatı, Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Amerikan rapçi Snoop Dogg'un, DOGE’un en güçlü destekçilerinden biri olan Elon Musk, Kiss rock yıldızı Gene Simmons ve şarkıcı Kevin Jonas’ın da katılmasıyla birlikte 7 Şubat Pazar günü DOGE kripto para biriminin fiyatı %55'ten daha fazla bir oranda yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.Kripto para biriminin fiyatı günün başında 0,056 dolar civarında işlem görmeye başladı, 7 Şubat Pazar günü öğleden sonra 0,0872 dolara kadar yükseldi ve geçen ayın sonunda belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,078 doları geride bıraktı.


Cardano (ADA), XRP’yi Geride Bırakarak Piyasa Değeri Bakımından 4.Sıraya Yükseldi

Kurucusu Charles Hoskinson tarafından 3.nesil blokzincir olarak tanıtılan Cardano (ADA), piyasa değeri bakımından 4.sıraya yükselerek XRP’yi ilk kez geride bıraktı.


Protego, Anchorage’den Sonra Federal Banka Şartı İçin Onay Alan İkinci Kripto Firması Oldu

Seattle merkezli kripto firması Protego, şu anda federal bir banka tüzüğü için şartlı onay alan ikinci dijital varlık finans kuruluşu oldu. Anchorage, geçen ay bir dijital varlık bankası için federal tüzüğü alan ilk kripto firması olmuştu. Protego Trust Company, Protego Bank Trust N.A. olarak yeniden organize ediliyor ve bu yılın sonlarında faaliyete geçmesi planlanıyor. 50 eyaletin tamamındaki müşterilere saklama, alım-satım yapma ve borç verme hizmetlerini genişletecek.


Miami Belediye Başkanı Teknoloji İnovasyon Merkezi Kuruyor

Francis Suarez, Miami'de teknolojik inovasyonun güçlü bir savunucusu oldu ve son zamanlarda kripto endüstrisindeki liderleri ve yenilikçileri kucakladı: "Bir süredir, kuruculardan, risk sermayedarlarından ve büyük şirketlerden şehrimize olan ilgi inanılmazdı. Daha bugün, Miami'ye taşınan şirketlere ve şirketlere verilecek olan SoftBank ile 100 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu duyurduk. Yani, her geçen gün daha fazla insan şehrimize taşındıkça ve buraya daha fazla fon geldikçe, bu giderek daha gerçek hale geliyor".


Tesla 1.5 Milyar Dolar Değerinde Bitcoin Aldı

Tesla, yakın tarihli bir SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) dosyasında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu: “Ocak 2021'de, yeterli işletme likiditesini sürdürmek için gerekli olmayan nakit getirilerimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için bize daha fazla esneklik sağlamak üzere yatırım politikamızı güncelledik. Yönetim Kurulumuz Denetim Komitesi tarafından usulüne uygun olarak onaylanan politikanın bir parçası olarak, söz konusu nakdin bir kısmını dijital varlıklar, külçe altın, altın borsası işlem gören fonlar ve belirtilen diğer varlıklar dahil olmak üzere belirli alternatif rezerv varlıklarına yatırabiliriz. Bundan sonra, bu politika kapsamında Bitcoin'e toplamda 1.5 milyar dolar değerinde yatırım yaptık ve zaman zaman veya uzun vadede dijital varlıkları edinebiliriz. Ayrıca, yakın gelecekte ürünlerimiz için bir ödeme şekli olarak Bitcoin'i kabul etmeye başlamayı umuyoruz”. Bu duyuru sonrasında Bitcoin fiyatı %10 civarında artarak 42.500 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.


Miami Belediye Başkanı Bitcoin’i Bilançolarına Taşıyor

Belediye Başkanı Francis Suarez, Bitcoin'i Miami'nin bilançosuna getirecek bir şehir çözümü üzerinde çalıştığını söyledi. Tesla'nın Bitcoin yatırımının ardından kripto para piyasası yükselirken Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Bitcoin'e bazı şehir fonları yatırımı konusunda ilerlemek istediğini söyledi.


MicroStrategy’nin Elindeki BTC Miktarı 3 Milyar Dolar Değerini Aştı, Altı Ayda Hisse Fiyatı %667 Oranında Arttı

Microstrategy’nin elindeki Bitcoin miktarı an itibariyle 3 milyar doları aştı ve hisse fiyatı Ağustos ayından bu yana %667 oranında arttı. MicroStrategy'nin yedek varlık olarak 250 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almasının üzerinden sadece altı ay geçti ancak o zamandan beri Bitcoin'in fiyatındaki büyük artış göz önüne alındığında, kurucu ortak CEO Michael Saylor'un kripto para biriminin kısa vadeli potansiyeli konusunda haklı olduğu gözüküyor.


Monero Topluluğu, Elon Musk’ı, Tesla Ödemeleri İçin XMR’ı da Eklemeye Çağırıyor

10 Şubat Çarşamba günü, Monero’nun resmi Twitter hesabından Elon Musk’a bir çağrı yapıldı: “Monero topluluğu Elon Musk'u Tesla için Monero XMR ödemelerini eklemeye çağırıyor! Monero, özgürlüğünüzü savunan bir cypherpunk para birimidir. Monero eklenirse, topluluk tarafından seçilen HER 3 hayır kurumuna yeni bir Tesla Model 3 bağışlayacağız! #Tesla4XMR”


Amerika'nın En Eski Bankası BNY Mellon, Artık Bitcoin'i Destekleyecek

Amerika'nın en eski bankası olan BNY Mellon, Wall Street Journal'da çıkan bir habere göre müşterileri için Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini saklayarak ve aktarımını sağlayarak destekleyecek. Banka, kripto para birimlerinin, geleneksel para birimleri ve hisse senetleri için kullandığı sistemden akmasını sağlamayı planlıyor. Bunu yapmak için bir prototip oluşturdu ve bunu kullanmak isteyip istemediklerini görmek için müşterilerle etkileşime geçiyor. BNY Mellon’un varlık hizmetleri ve dijital işletmelerinin CEO'su Roman Regelman, yaptığı açıklamada "Dijital varlıklar ana akımın bir parçası haline geliyor" dedi. Regelman, bankanın kripto para birimlerini geleneksel varlıklarla aynı şekilde ele almayı planladığını söyledi. Bu durum, kripto para birimlerinin, sistemin dışında var olmak yerine mevcut finansal sistemle birlikte çalışabileceğinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.


Amazon’un Dijital Para Birimi Projesi

Amazon'un Dijital ve Yükselen Ödemeler (DEP) bölümü, Meksika'da başlatılacak bir dijital para projesi için geliştiriciler ve mühendisler işe alıyor. İlk olarak bildirildiği üzere, Amazon'un Dijital ve Gelişen Ödemeler (DEP) bölümü, Meksika'da başlatılacak yeni bir dijital para birimi projesi üzerinde çalışıyor. Amazon Jobs web sitesindeki yayınlara göre, yazılım geliştirme yöneticileri ve mühendisleri işe almak istiyor.


Twitter CFO'su, Sosyal Medya Devinin Bilançosuna Bitcoin Ekleyip Eklemeyeceğini Düşündüğünü Söyledi

Twitter CFO'su Ned Segal, sosyal medya devinin bilançosuna Bitcoin ekleyip eklememeyi düşündüğünü söyledi. Segal, 10 Şubat Çarşamba günü CNBC'ye verdiği bir röportajda, Twitter çalışanları ve satıcıları Bitcoin ile ödeme yapılmasını isterse, şirketin hazinesinin bir parçası olarak Bitcoin'e yatırım yapmayı düşünebileceğini söyledi: “Bitcoin ile ödeme talep etmeleri durumunda çalışanlara nasıl ödeme yapabileceğimizi, Bitcoin ile ödeme yapılmasını isterse bir satıcıya nasıl ödeme yapabileceğimizi ve bilançomuzda Bitcoin bulundurmamız gerekip gerekmediğini çok düşündük. Bu, çalışmaya ve bakmaya devam ettiğimiz bir şey. Zaman içinde bunun hakkında daha da düşünmek istiyoruz, ancak henüz herhangi bir değişiklik yapmadık.”


Mastercard, Bu Yıl Doğrudan Ağında Bulunan Belirli Kriptoparaları Destekleyeceğini Söyledi

Mastercard, 10 Şubat Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, bu yılın sonlarına doğru ağındaki kripto para birimlerini desteklemeye başlayacağını söyledi. Bir blog gönderisinde, "kripto para birimleri hakkındaki görüşleriniz ne olursa olsun, gerçek şu ki, bu dijital varlıklar ödeme dünyasının daha önemli bir parçası haline geliyor" diyerek devam etti: “Şu anda kripto ve ödemelerin geleceği için hazırlanıyoruz. Bu yıl Mastercard'ın belirli kripto para birimlerini doğrudan ağında desteklemeye başlayacağını duyuruyoruz. Bu, çok çalışma gerektiren büyük bir değişiklik”. Ayrıca Mastercard, sabit koinlerin seçilen bu kripto paralar arasında olacağını belirtti.


Bitcoin ETF'si İlk Kez Kanada Menkul Kıymetler Düzenleyicisi Tarafından Onaylandı

Kuzey Amerika'da halka açık ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), Kanada'nın finans düzenleyicisi tarafından onaylandı. 11 Şubat Perşembe günkü bir karar belgesine göre, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu'ndan (OSC) onay makbuzu, Kanada'nın birden çok yargı alanında Çok Taraflı Enstrüman pasaport sistemi kapsamında dosyalandı. Bu bölgeler arasında Britanya Kolumbiyası, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, Yeni Brunswick, Yeni İskoçya, Prens Edward Adası, Newfoundland ve Labrador, Kuzeybatı toprakları, Yukon ve Nunavut bulunmaktadır.


Bitcoin’in Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı!

12 Şubat Cuma günü, Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin’in tamamen seyreltilmiş piyasa değeri 1 trilyon doları aştı.


Miami Belediyesi, Bitcoin Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Miami Belediyesi, 11 Şubat Perşembe akşamı aldığı bir kararla belediye çalışanlarının maaşlarını Bitcoin ile alabilmesine imkân vereceğini açıkladı. Belediyenin aldığı karara göre isteyen çalışanların maaşlarının belirli bir miktarını Bitcoin ile alabilecek. Bunun yanı sıra vatandaşlar emlak vergilerini ve diğer şehir içi ödemeleri de BTC ile gerçekleştirebilecek. Bu kararın belediye fonlarının bir kısmıyla BTC cinsinden yatırım yapılmasının da önünü açmış olduğu düşünülüyor.


Jack Dorsey ve Jay Z, 500 BTC Bağışıyla Bitcoin Gelişimini Finanse Edecek

Twitter kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey, kendisinin ve tanınmış rapçi Jay-Z'nin yeni bir bağış için 500 Bitcoin verdiğini söylüyor. Dorsey 12 Şubat Cuma günü bir Tweet'inde ₿güven adı verilen yeni bağışın, başlangıçta Afrika ve Hindistan'a odaklanarak Bitcoin gelişimini finanse etmeye hazır olduğunu belirtti. 500 BTC, an itibariyle yaklaşık olarak 23.5 milyon doların üzerinde bir değere sahip.


Grayscale Ethereum Trust, SEC Raporlama Şirketi Olduğunu Duyurdu

Dünyanın en büyük dijital para birimi varlık yöneticisi ve Grayscale Ethereum Trust'ın sponsoru Grayscale Investments, 12 Şubat Cuma günü, Trust (Tröst) adına Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu Form 10'daki Kayıt Bildiriminin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Ethereum Trust şu anda, hisse senetlerinin tadil edildiği şekliyle kayıtlı bir SEC raporlama şirketidir.


JPMorgan, Müşteri Talebi Olması Durumunda Bitcoin Ticareti Sunacağını Söylüyor

JPMorgan eş başkanı ve Baş İşletme Görevlisi Daniel Pinto, müşteri talebi olması durumunda bankacılık devinin Bitcoin ticaretini destekleyeceğini söyledi. Pinto,12 Şubat Cuma günü yayınlanan bir röportajda CNBC'ye şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Zamanla farklı varlık yöneticileri ve yatırımcılar tarafından kullanılacak bir varlık sınıfı gelişirse, dahil olmamız gerekecek. Talep henüz yok, ama bir noktada olacağına eminim”.