GME Para Transferi Şirketi RippleNet'e Katıldı

Güney Kore'deki en büyük banka dışı havale hizmet sağlayıcılarından biri olan Global Money Express Şirketi (GME Remittance) RippleNet'e katıldı. GME, Ripple'ın küresel finans ağı olan RippleNet aracılığıyla, sermaye açısından Tayland'ın en büyük bankası olan Siam Commercial Bank'a (SCB) bağlandı.

SBI Holdings ve Ripple arasındaki ortak girişim olan SBI Ripple Asia aracılığıyla kurulan bu ortaklık, Güney Kore'den Tayland'a yapılan ödemeleri hızlandıracak ve ölçeklendirecek. Güney Kore'de ikamet eden 184.000 Tayland vatandaşı ile Taylandlılar, nüfus bakımından Çin ve Vietnam'dan sonra ülkedeki en büyük üçüncü nüfustur.

GME, şu anda Güney Kore ve Tayland arasındaki para transferi konusunda hizmet veren CROSS ENF ve Sentbe dahil olmak üzere halihazırda RippleNet'te bulunan Kore finans kurumları ve para transferi şirketlerinden oluşan mevcut bir grup şirketin arasına katılmaktadır. Bu iki ülke arasında gerçekleşen para transferleri RippleNet aracılığıyla bir yılda ikiye katlandı.

Bu ortaklık sayesinde, GME, bölge genelinde para transferi koridorlarına genişletmek için mevcut RippleNet müşterileriyle bağlantı kurmayı amaçlamaktadır.