Goldman Sachs, Bitcoin Yatırım Araçları Sunmayı Planlıyor

Goldman Sachs'ın ikinci çeyrekte özel varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto yatırım araçlarını sunmayı hedeflediği bildirildi.

Yakın zamanda bankanın özel varlık yönetim bölümü için küresel dijital varlıklar başkanı seçilen Mary Rich, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu varlığı enflasyona karşı koruma olarak gören bir müşteri grubu var ve geçen yılki makro zemin kesinlikle buna katkıda bulundu. Ayrıca, bazı şekillerde yeni bir “İnternet”’in başlangıcında olduğumuzu hisseden ve bu alana katılmanın yollarını arayan çok sayıda müşteri var. Özel varlık müşterileri adına bu ekosisteme uygun erişim sunmanın yollarını keşfetmek için firmadaki ekiplerle yakın bir şekilde çalışıyoruz ve bu, yakın vadede sunmayı umduğumuz bir şey.”

Goldman, “ister fiziksel Bitcoin, türev ürünleri veya geleneksel yatırım araçları yoluyla olsun”, Bitcoin ve dijital varlıklara tam bir yatırım yelpazesi sunmayı düşünüyor. Bu gelişme, yakında dünyanın önde gelen yatırım bankalarından ikisi olan Goldman ve Morgan Stanley'nin müşterilerinin, milyarderlerin ve dijital para birimi inananlarının ilgisini çeken yeni bir varlık sınıfına erişebilecekleri anlamına geliyor. Geçtiğimiz haftalarda da Morgan Stanley, akredite varlık yönetimi müşterilerine en az bir Bitcoin ile ilgili fona erişim sunmaya başlayacağını açıklamıştı.

Rich, bankanın Morgan Stanley'in bildirdiği gibi Bitcoin yatırım fonlarının yanı sıra “küresel olarak 7-24 işlem gören temel varlık sınıfına daha benzer” yatırım yolları sunabileceğini de söyledi. Galaxy Bitcoin Fonu gibi bazı kripto fonlarının yalnızca üç ayda bir satılabileceğini veya satın alınabileceğini de belirterek şu şekilde devam etti:

“Hâlâ bu ekosistemin başlangıç ​​aşamasındayız. Kimse tam olarak nasıl gelişeceğini veya nasıl bir şekil alacağını bilmiyor. Ama bunun, geleceğimizin bir parçası olmasını beklemenin oldukça güvenli olduğunu düşünüyorum."