Güney Kore’de Kripto Paralara İlişkin Yeni Düzenlemeler Getirilebilir

Güney Kore'de Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetleme Servisi (FSS) , mayıs ayında Terra ekosisteminde yaşananlar, kripto varlık platformu FTX’in iflası etmesi gibi kripto paraya yatırım yapan kişilerin büyük zarara uğramasına yol açan gelişmelerin ardından kripto paralarla ile ilgili bir dizi yeni düzenleme getirmek istiyor.

Düzenleyiciler, müşteri mevduatlarının borsaların kendi varlıklarından ayrı tutulduğu bir sistem kurmak istiyor. Halihazırdaki yönergeler bu sistemi kapsıyor olsa da yeni tekliflerle, bu yönergelerin etkili bir şekilde kanun haline getirilmesi, FSC ve diğer düzenleyicilere borsaların müşterilerinin varlıklarını kullanma biçimlerini denetleme yetkisi verilmesi isteniyor.

Şu anda Güney Kore'nin yasama organı olan Ulusal Meclis'te bekleyen ve sektörün teşviki ve token listeleme gibi kripto para sektörünün farklı yönlerine değinen 14 yasa teklifi bulunuyor. Güney Kore, kripto para sektörü için "Dijital Varlık Temel Yasası" adlı genel bir düzenleme geliştiriyor. Zira kripto para ile ilgili mevcut düzenlemeler daha çok kara para aklamayı önlemeye odaklanıyor.