Harvard, Yale ve Brown Vakıfları Bir Yıldan Uzun Bir Süredir Bitcoin Alıyor

İki kaynağa göre, Harvard, Yale, Brown ve Michigan Üniversitesi ile bazı kolejler doğrudan borsalardan kripto para satın alıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklardan biri, bu vakıflardan çok sayıda olduğunu ve şu anda pek çok vakfın, kripto para biriktirdiğini belirtiyor.

Üniversite vakıfları, akademik kurumlar tarafından genellikle hayır amaçlı bağışlar şeklinde biriktirilen sermaye havuzlarıdır. Öğretim ve araştırmayı destekleyen bu fonlar, yatırım amaçlı çeşitli varlıklara tahsis edilebilir.

Harvard, 40 milyar doların üzerinde varlığa sahip en büyük üniversite vakfıdır. Yale'in 30 milyar doların üzerinde, Brown'un 4.7 milyar dolar ve Michigan'ın ise yaklaşık 12.5 milyar doları bulunmaktadır. Her bir fonun kripto olarak ne kadar tahsis ettiği bilinmemektedir.

2018'de Yale Üniversitesi Baş Yatırım Sorumlusu David Swensen, biri Andreessen Horowitz tarafından yönetilen ve eski Sequoia Capital ortağı Matt Huang tarafından başlatılan iki kripto odaklı girişim fonunu destekleyerek manşetlere girdi. Harvard, Stanford, Dartmouth, MIT, Kuzey Karolina ve Michigan da dahil olmak üzere diğer birçok üniversite kripto paraları desteklemek için Yale'i takip etti.

BlockTower Capital'in kurucu ortağı ve daha önce Chicago Üniversitesi'nde yatırım yöneticisi olan Ari Paul, yaptığı bir açıklamada şunları dile getirdi:

"Bunu üç yıl önce duymuş olsaydım, yanlış olduğunu söylerdim. Ancak birçok kurum artık Bitcoin konusunda rahat. Düzenlenmiş bir kuruluştan olduğu sürece durumu anlıyorlar ve doğrudan satın alıyorlar."