Hashflow (HFT) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Hashflow (HFT) Nedir?

Projenin Adı: Hashflow

Projenin Belirteci: HFT

Projenin İnternet Sitesi: https://www.hashflow.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/hashflow

Projenin İzahname Adresi: https://docs.hashflow.com/hashflow/


A. Hashflow (HFT) Nedir?

Hashflow (HFT), birlikte çalışabilirlik, sıfır slipaj ve MEV korumalı işlemler için tasarlanmış bir Merkeziyetsiz Kripto Para Alım Satım Platformu 'dur. Komisyonsuz ve gösterilen fiyatlardan alım satım imkânı sunmaktadır. Köprüleme ya da sentetik varlıklar kullanmaya gerek kalmaksızın yerel zincirler arası swap işlemi yapılabilir. Bir veya birden fazla zincir arasında işlem yapılabilen bir platformdur.


B. Hashflow (HFT) Neler Sunmaktadır?

Hashflow, yüksek hızlı finansal işlemler için tasarlanmış bir teknolojidir. Bu teknoloji, piyasaları çok hızlı bir şekilde analiz etmek ve veri akışını izlemek amacıyla proje ekibi tarafından geliştirilmiştir.

Hashflow, kullanıcıların kripto para birimlerinin fiyat değişikliklerini anında takip edip, alım satım işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanır. Hashflow'un avantajları arasında düşük işlem maliyetleri, yüksek hızlı işlem yapabilme, likidite sağlama ve algoritmik işlem stratejileri kullanabilme imkânı yer almaktadır. Ayrıca platformun kullanıcı dostu arayüzü ve kullanıcılara sağladığı veri analizi ve raporlama araçları da kullanıcıların işlem performanslarını izlemelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Hashflow’un tokenı HFT arbitraj fırsatları da sunmaktadır. Platform piyasalardaki küçük fiyat farklılıklarını kullanarak kar elde etmek için kullanılır. Hashflow kullanıcılarına çok kısa sürede bu fiyat farklılıklarını algılayarak yararlanma sağlar.


C. Hashflow (HFT) Teknolojisi

Hashflow, zincir üstü havuzlarda likiditeyi yöneten piyasa yapıcılardan zincir dışı teklifler almak için zincir dışı hibrit bir RFQ (Teklif Talebi) mekanizması kullanmaktadır. Bu tüm Hashflow işlemlerinin hem slipaj hem de MEV istismarlarına karşı tamamen korunduğu anlamına gelmektedir.

  • Hashverse

Hashflow protokolünün geleceğini şekillendirmek için token stake edebileceğiniz, görevleri tamamlayabileceğiniz ve ödüller kazanabileceğiniz oyunlaştırılmış DAO ve yönetişim platformudur.

Ödüller ve DAO: Stake edilmiş HFT, kullanıcıların Hashverse içindeki sağlık ölçümlerini belirlemek için kullanılmaktadır. Kullanıcılar, etkileşimi ve gerçek kullanımı artırmanın bir yolu olarak, Hashverse içinde sağlıklarını korumak için stake edilen tokenlarının miktarını ve süresini sürekli olarak ayarlamalıdır. Protokol, topluluğun en aktif üyelerini ödüllendirmeye devam eder ve onların Hashverse varlığı, bu ödüllerin kullanılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Yönetişim: Hashverse, Hashflow protokolünün geleceğine karar verecek token sahipleri topluluğunu temsil etmektedir. Hashflow yönetişimi, oy haklarının stake edilen HFT miktarına ve HFT'nin kilitlenme süresine göre belirlendiği bir Emanet Oy (vote-escrow (VE)) token mekanizması kullanmaktadır. Kullanıcılara protokolün geleceğini oylama ve yönetme hakkı verir.

  • Köprüsüz Zincirler Arası Takaslar (Bridgeless Cross-Chain Swaps)

Farklı blokzincirler arasında kripto para değişimi yapmanın geleneksel yolu, merkezi bir değişim veya bir köprü kullanan merkeziyetsiz bir araç kullanmaktır. Köprü, iki blokzincir arasında bir bağlantı görevi görür ve aralarında varlık alışverişine izin verir, ancak köprü kullanımı yüksek ücretler, daha uzun işlem süreleri ve potansiyel güvenlik riskleri gibi bazı sorunları da beraberinde getirir.

Hashflow, kullanıcıların varlıkları harici köprülere ihtiyaç duymadan dakikalar içinde zincirler arasında sorunsuz bir şekilde değiştirmesine olanak tanır. Bu kullanıcıların aracı olarak hareket etmek için üçüncü taraf bir platforma güvenmeden farklı blokzincirleri arasında kripto para birimlerini doğrudan değiştirebilecekleri anlamına gelmektedir.

Hashflow'un köprüsüz zincirler arası takas sistemi, kullanıcıların Hashflow'un akıllı sözleşme teknolojisini kullanarak farklı blokzincirler arasında doğrudan kripto para alışverişi yapmasına izin vererek değişim sürecinin hızlı, güvenli ve uygun maliyetli olmasını sağlar. Kullanıcıların cüzdanlarını platforma bağlamaları ve değiştirmek istedikleri para birimlerini seçmeleri yeterlidir.

  • Sıfır Slipaj

Hashflow, işlem gören varlık çiftinin mevcut likiditesini dikkate alan yenilikçi bir fiyatlandırma modeli kullanarak sıfır slipaj modeli elde etmeyi hedeflemektedir. Bu model, işlemler kapsamında slipaj yaşanmadan mümkün olan en uygun fiyat hareketiyle yapılmasını sağlamaktadır.

Proje sıfır slipaj sağlamayı hedeflese de ani piyasa oynaklığı veya belirli varlık çiftlerinde düşük likidite gibi platformun kontrolü dışındaki faktörler sebebiyle slipaj durumunun ortaya çıkmasına neden olabilir.

  • Maksimum Çıkarılabilir Değer (MEV) Korumalı İşlemler

MEV korumalı işlemlerle kullanıcılar, işlemlerinin adil bir şekilde ve dış tarafların herhangi bir müdahalesi olmadan işlemlerini gerçekleştirebilirler.


D. Hashflow (HFT) Ekibi ve Şirketi

Varun Kumar, Stanford Üniversitesi'nde Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünde eğitim alan Kurucu ve CEO daha önce Alman Havacılık ve Uzay Merkezi, Udacity ve NASA için havacılık mühendisi olarak çalıştı.

Victor Ionescu, Lisans derecesini Oxford'dan Bilgisayar Bilimi ve Matematik alanında tamamlayan Kurucu Ortak ve CTO daha önce Airbnb, Facebook ve Google'da çalıştı. Büyük ölçekli altyapı projelerine liderlik etti ve fonksiyonlar arası ekipleri yönetti.

Vinod Raghavan, Columbia Üniversitesi ve Columbia İşletme Okulu mezunudur. Kurucu Ortak ve COO olan Raghavan, kariyerine Booz Allen Hamilton'da başladı. Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Counsyl ve a16z gibi şirketlerde üst düzey yöneticilere stratejik konularda danışmanlık yaptı ve çeşitli görevler üstlendi.

Rahsan Boykin, Hashflow’un Genel Danışmanlığı’nı yapmaktadır. Kurumsal avukat olarak 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Daha önce yeni medya ve teknoloji şirketleri, yatırım fonları ve Citigroup, Google ve GE Capital gibi hem kamu hem de özel şirketler için avukatlık yaptı.


E. Hashflow (HFT) Dijital Varlık Ekonomisi

19.32% (193,200,000 HFT) Çekirdek Ekibe

25% (250,000,000 HFT) Erken Yatırımcılara

2.5% (25,000,000 HFT) Gelecekteki İşe Alınacaklar için

53.18% (531,800,000 HFT) Ekosistem Geliştirme kapsamında aşağıdaki alt kategorilere dağıtılacaktır: 18.54% Ekosistem Ortaklarına

13.08% Topluluk Ödüllerine (NFT'ler + Ödülleri Komisyonla + Takas Dağıtımı)

7.50% Belirlenmiş Piyasa Yapıcı Kredilere

6.20% Erken Entegrasyon İş Ortaklarına

3.35% Gelecekteki Topluluk Ödülleri için

2.52% Satıcılara ve Erken Servis Sağlayıcılara

1.00% Topluluk Hazinesine

1.00% Hashverse Ödülleri için


F. Hashflow (HFT) İş Birlikleri

Hashflow, 2022 yılının temmuz ayında 25 milyon dolarlık finansman turunda fon toplayarak şirket değerlemesini 400 milyon dolara çıkardığını açıkladı. Yatırım turuna Electric Capital, Dragonfly Capital Partners, LedgerPrime ve Balaji Srinivasan, Jump Crypto, Wintermute Trading, GSR, Kronos Research ve Altonomy gibi şirketler katıldı. Diğer yatırımcılar arasında ise Coinbase Ventures, Kraken Ventures, Fabric Ventures, Evernew Capital, Spacewhale Capital ve Meltem Demirors, Anthony Sassano ve Jason Choi gibi isimler yer aldı.

Hashflow, Nisan 2021'de önde gelen risk sermayesi şirketlerinden ve melek yatırımcılardan 3.2 milyon dolarlık bir başlangıç ​​finansmanı turunu tamamladı. Tura Dragonfly Capital ve Electric Capital öncülük etti ve IDEO Ventures, Alameda Research, Metastable, Galaxy Digital, Unanimous Capital ve Balaji Srinivasan , Kain Warwick ve Ryan Sean Adams gibi melek yatırımcılar katıldı.

Hashflow; Ethereum, BNB Chain, Polygon, Avalanche, Arbitrum ve Optimism'de üzerinde çalışmaktadır ve 2021'deki lansmanından bu yana gerçekleşen 12 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahiptir.


G. Hashflow (HFT) Değerlendirme

Hashflow'u merkeziyetsiz yapısı, düşük işlem ücretleri, yüksek hızlı işlemler, güvenli akıllı sözleşmeler sunarak merkezi borsalardaki sorunların çözümüne odaklandığını iddia etmektedir. Yönetişimi tüm Web3 topluluklarında kapsayıcı hale getirmek, herkesin katılım sağlamasına ve bununla beraber gelir elde etmesi vizyonunun temelini oluşturmaktadır.

The Hashverse ile bu unsurları birleştirerek tüm kullanıcıları ekosisteme dahil etme amacını gütmektedir. Kullanıcıların görevlerin kilidini açıp tamamlaması, oyun içi eserleri ve ganimetleri toplaması ve takas etmesi, karakterlerini yükseltmesi ve gerçek ödüller kazanması için sürükleyici bir deneyim yaratırken, tüm bunları protokolün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olması ve sürekliliğin sağlanması açısından önemlidir.

Tüm bunlar çerçevesinde Hashflow ekosistem olarak sürdürülebilir ve inovatif bir yapıya sahiptir. Bu da projenin gelecekteki varoluşu için önem arz etmektedir.