Havayolu Şirketi Flybondi, NFT Biletleme Şirketi TravelX ile Ortaklığını Genişletti

Arjantin merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Flybondi, tüm biletleri Algorand blokzincirinde NFT olarak sunmak için NFT biletleme şirketi TravelX ile ortaklığını genişletti. Flybondi, e-biletleri NFT olarak düzenleyerek Web3'ü biletleme sürecine entegre ediyor.

Algorand blokzinciri üzerine inşa edilen NFT biletleme teknolojisi, yolcuların isimlerini değiştirmelerine, "NFT biletlerini" bağımsız olarak transfer etmelerine veya satmalarına olanak tanıyor. Yeni entegrasyon Ticket 3.0 olarak adlandırılıyor. CoinDesk’in haberine göre Flybondi, NFT biletinin yolcuların seyahat planlarını veya yolcuların kim olacağını tanımlamak zorunda kalmadan önceden satın almalarına bile olanak tanıyan daha esnek bir seyahat deneyimi sunduğunu belirtiyor. Havayolu şirketi bunun karşılığında müşteri hizmetleri maliyetlerini azaltabiliyor ve işlem ücretlerinden elde ettiği geliri artırabiliyor.

Yolcular Flybondi web sitesi üzerinden fiat para birimi kullanarak seyahat bileti satın alabiliyor ve TravelX normal e-biletin üzerine senkronize bir NFT bileti düzenliyor. Yolcular daha sonra Flybondi aracılığıyla NFT'lerini yönetmek ve saklamak için bir Ticket 3.0 hesabı oluşturabiliyor.

Flybondi CEO'su Mauricio Sana konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu lansmanla, havacılık sektöründe inovasyon ve blokzincir teknolojisinin bir uygulaması yoluyla olumlu bir etki yaratmayı amaçlıyoruz. Oyunun kurallarını değiştirmek asla kolay değildir; ancak amacımızın gelişmek ve yolcularımıza uçma özgürlüğünün yeni bir aşamasını sunmak olduğunu biliyoruz." dedi.