Hedera Hashgraph (HBAR) Neden Düştü?- 27.02.2023

Hedera Hashgraph platformu alternatif bir form dağıtılmış fikir birliğidir. Diğer eşler arası platformlarda olduğu gibi, aracıların işlemleri tamamlaması gereğini ortadan kaldırır. Nitekim Hedera Hashgraph, yapısal olarak Bitcoin ve Ethereum blokzincirlerinden oldukça farklı olan, ancak eşdeğer işlevleri yerine getiren merkezi olmayan dağıtılmış bir fikir birliğidir diyebiliriz.

Platform şimşek hızında, adil ve güvenlidir ve bazı blokzincir tabanlı platformların aksine, işlem çalışma kanıtı gerektirmez.  İş kanıtı, üretilmesi zor ancak başkalarının doğrulaması kolay bir veri parçasını ifade eder. HBAR, Blokzincirlerinin mümkün olduğunca şeffaf çalışmasını sağlar. Hedera Hashgraph akıllı sözleşmeleri desteklemektedir, bu nedenle finans ve diğer alanlardaki dağıtılmış uygulamalar için potansiyel bir merkezdir. Akıllı sözleşmeler, geliştiricilerin bankalar veya borsalar gibi aracılar olmadan değer ve mal transferini destekleyen uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca geleneksel sözleşmelere kıyasla daha az maliyetli, daha hızlı ve daha güvenli olabilirler.

Hedera, ağın büyüdükçe işlemleri doğrulama becerisini hızlandırmayı amaçlayan Blokzincir teknolojisine alternatif bir ağ olmayı amaçlıyor. Hedera ayrıca, ERC-20 akıllı sözleşmelerini de desteklemektedir. HBAR, protokolün yerel para birimidir. Protokol, hizmetlerini güçlendirmek ve ağını güvence altına almak için HBAR Token’ini kullanır. Bugün Hedera Hashgraph yönetim konseyinde; Boeing, Deutsche Telekom, DLA Piper, FIS WorldPay, Google, IBM, LG, Magalu, Nomura, Swirlds, Tata Communications, University College London ve Wipro yer alıyor.

HBAR son 24 saatte %4.56 düşüşle birlikte yaklaşık 1.40 TL’den işlem görüyor. 1 Mart tarihinde Hedera Hashgraph’te kilidi açılacak token adedi maksimum arzın (50 milyar) %6.28’ine (yaklaşık 3 milyar 140 milyon) denk geliyor. Kilit açılımına az bir süre kalması HBAR’daki düşüşe etki etmiş olabilir.