Hindistan'ın Maliye Bakanı Yakında Bir Kripto Tasarısı Çıkaracağını Söyledi

Hindistan'ın Maliye ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Anurag Thakur, ülke hükümetinin yakında kripto para birimleri için bir yasa tasarısı sunacağını söyledi.

Hindistan Parlamentosu’nun üst meclisi Rajya Sabha'da bir soruya yanıt verirken Thakur, "Tasarı kesinleştiriliyor ve yakında kabineye gönderilecek, bu yüzden tasarıyı yakında getireceğiz." dedi.

Thakur Hindistan'daki mevcut yasaların kripto para birimlerini düzenlemek için "yetersiz" olduğunu söyledi. Thakur, böylece konu hakkında bakanlıklar arası bir komite (IMC) oluşturulduğu ve bu komitenin raporunu sunduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, yetkilendirilmiş teknoloji grubunun da bir toplantısı olduğunu söyleyen Thakur, kabine sekreterinin başkanlık ettiği sekreterler komitesinin de raporunu verdiğini sözlerine ekledi. Thakur, "Şimdi hükümet tasarıyı hazırladı ve yakında Parlamentoya gelecek ve biz bu konuda ayrıntılı bir tartışma yapabiliriz." dedi.

IMC'ye göre, hem Thakur hem de Sitharaman , "özel kripto para birimlerinin" yasaklanmasını öneren eski finans ve ekonomi sekreteri Subhash Chandra Garg tarafından hazırlanan 2019 tavsiyelerine atıfta bulundular.

8 Nisan'da sona erecek olan mevcut Parlamento oturumunda kamuoyuna açıklanması bekleniyor.