Hong Kong Çin Üniversitesi ve ConsenSys, COVID-19 Dijital Pasaportu İçin Birlikte Çalışıyor

Hong Kong Çin Üniversitesi, Medoxie COVID-19 Dijital Sağlık Pasaportu’nu başlatmak için önde gelen bir Ethereum geliştiricisi olan ConsenSys ile iş birliği yaptığını duyurdu. Blokzincir tabanlı bu yeni ürün, sağlık çalışanlarının salgınla mücadele etmesine yardımcı olması bekleniyor.

Pasaport, bir hastanın COVID-19 ile ilgili dosyalarını kaydetmek için blokzincir teknolojisini kullanacak. Başlangıçta, dijital pasaporta Hong Kong'un sağlık endüstrisindeki tıp uzmanları ve akademisyenler tarafından erişilecek ve daha sonra hastalar bir mobil uygulama ile dosya kayıtlarını görüntüleyebilecek.

ConsenSys'de kıdemli teknik mimar olan Dr. Arafet Ben Makhlouf, bu iş birliği ile alakalı şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“COVID-19 blokzincir pasaportu, kullanıcı verilerini korumak için güvenilir blokzincir teknolojisini kullanarak doğrulanabilir bir hale getiriyor. Sağlık sektörlerinin ve toplulukların COVID-19'a proaktif bir şekilde yanıt vermelerine ve normal hayata dönmelerine yardımcı olmak için yenilikçi teknolojileri uygulama çabalarıyla Hong Kong Çin Üniversitesi'ni desteklemekten gurur duyuyoruz.”