iExec RLC (RLC) Neden Yükseldi?- 21.03.2023

iExec, yeni bir bulut bilişim paradigması yaratarak bulut bilişimi yeniden keşfetmek amacıyla 16 Ekim 2016 tarihinde kuruldu. iExec; büyük veri, sağlık hizmetleri, yapay zeka, render ve fintech gibi alanlardaki uygulamaları destekleyebilir. iExec, blokzincir tabanlı merkezi olmayan bilgi işlemin öncü sağlayıcılarındandır diyebiliriz.

En asgari özelliklere sahip cihazlardan sadece internet hizmetiyle terabaytlarca büyük datalara hatta programlara erişim ve kullanabilme imkanı veren RLC, hem alt yapı yatırımı hem de güçlü cihazlar alma masrafından gerekliliğini ortadan kaldırmaktadır.

iExec ayrıca DApps olarak bilinen blokzincir üzerinde çalışan dağıtık uygulamalara sunuculara, veri setlerine, bilgi işlem kaynaklarına ölçeklenebilir güvenli ve kolay erişim sağlar. Tüm bunlar Ethereum üzerinde çalıştığından iExec talep üzerine yüksek performanslı bilgi işlem hizmetleri sağlayabilen bir sanal bulut altyapısına olanak tanır. iExec, gelişmekte olan blokzincir tabanlı dağıtılmış uygulamalar sınıfını desteklemekte ve merkezi olmayan bir bulut altyapısı aracılığıyla uygun maliyetli, yüksek performanslı bilgi işlem sağlamaktadır.

RLC, son 24 saatte %8.23 yükselişle birlikte 34.301 TL’den işlem görüyor. iExec RLC’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yaklaşan V8 teknik yükseltmesine dair detaylara yer verildi. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: V8: iExec Gizli Bilgi İşlem çözümü önemli ölçüde daha esnek hale gelmek üzere. V8 teknik yükseltmesi, gizli bilgi işlem geliştiricileri için ek bir seçenek olarak Gramine TEE çerçevesinin uygulanmasını içerecek. Gramine hızla gizli bilgi işlem için endüstri standardı çerçeve haline gelmektedir. Açık kaynak kodludur ve iş akışı ve güvenlik iyileştirmeleri ile uygulamaların geliştirilmesi ve yürütülmesi söz konusu olduğunda birçok avantaja sahiptir.” Bu paylaşımın RLC topluluğunda heyecan oluşturduğunu söyleyebiliriz.