ICON, Polkadot ile İş Birliği Duyurdu

ICON, bugün (2 Nisan Cuma günü) yaptığı bir duyuru ile Blokzincir İletişim Protokolü (BTP) Çalışma Grubunun ilk güncellemesi olarak, BTP'nin Polkadot Ekosistemine entegrasyonuna yönelik somut ilerlemelerini duyurmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Polkadot Ekosistemindeki en iyi parachain adaylarından dördü, ICON’un BTP birlikte çalışabilirlik çözümüne entegre edilecek ilk projeler olacak.

Bu proje ekiplerinin sıkı çalışması sayesinde, gerekli ön derleme sözleşmelerinin bir Polkadot EVM (Frontier Pallet) ile birleştirerek entegrasyonun ilk aşamasını tamamladığını belirten ICON, bu sözleşmelerin, her bir özel yapım EVM modülüyle uyumluluğunun sağlanacağını söyledi. Polkadot entegrasyonunun bir sonraki dönüm noktası, BTP akıllı sözleşmeleri için testnet uygulamalarının 2021'in 2. çeyreğinin sonunda tamamlanması ve ICON 2.0'ın piyasaya sürülmesinin ardından ana ağ desteğinin sağlanmasıdır.

Bu BTP bağlantıları, dört parachain üzerindeki uygulamaların ICON, birbirleri ve BTP Ekosistemine eklenen diğer ağlarla doğrudan etkileşime girmesine izin verecektir. Ağlar arası akıllı sözleşme etkileşimlerini, token aktarımını, NFT aktarımını ve daha fazlasını destekler. BTP, sınırsız potansiyele sahip merkezi olmayan bir çapraz zincir veri aktarım protokolüdür.


Parachain Nedir?

Parachainler, Polkadot ekosistemi içinde (hem Polkadot hem de Kusama ağlarında) paralel olarak çalışan çeşitli bireysel katman-1 blokzincirleridir. Merkezi Aktarma Zincirine bağlanan ve bu zincir tarafından güvence altına alınan parachainler, Polkadot'un güvenliğini, ölçeklenebilirliğini, birlikte çalışabilirliğini ve yönetimini paylaşır, ayrıca bunlardan yararlanır.