imToken, B Serisi Finansman Turunda 30 Milyon Dolar Topladı

Kripto cüzdan girişimi imToken, Çinli risk sermayesi şirketi Qiming liderliğindeki B Serisi finansman turunda 30 milyon dolar topladı. Firma, bugün (31 Mart Çarşamba günü) yaptığı açıklamada, Xiaomi, Meitu ve Megvii gibi önemli Çinli teknoloji firmalarına yatırım yapan Qiming Venture Partners liderliğindeki turu bitirdiğini söyledi.

imToken, 10 milyon dolarlık A Serisi baş yatırımcısı IDG Capital'in de tura katıldığını söyledi. Diğer yeni yatırımcılar arasında Breyer Capital ve Meitu'nun kurucusu ve başkanı Cai Wensheng'in olduğunu, buna ek olarak, kripto-yerli fonları Hashkey Capital, SNZ, Signum Capital ve Çin holdingi Fosun International'ın kurucu ortağı Liang Xinjun da tura katıldığı bildirildi.

Bu yeni sermaye ile firma, cüzdan hizmeti için bir sonraki yükseltme olan imToken 3.0'ın geliştirilmesine yönelik bir Merkeziyetsiz Finans (DeFi) hizmet paketi sağlamak için ek personel işe alacağını söyledi. Buna ek olarak firmanın, imToken Labs adlı bir araştırma kolu başlatmayı planladığı da belirtildi.


imToken Nedir?

2016 yılında Hangzhou'da Ben He tarafından kurulan imToken, gözetim dışı cüzdan imToken uygulaması ve imKey donanım cüzdanı da dahil olmak üzere dijital cüzdan hizmetleriyle tanınıyor.