İngiltere ve Galler Hukuk Komisyonu, Kriptoyu Yeni Bir Mülk Türü Olarak Görüyor

Yasaları gözden geçirmek ve güncellemekle görevli bağımsız bir yasal organ olan İngiltere ve Galler Hukuk Komisyonu, mülkiyet kurallarını kripto ve Nitelikli Fikri Tapu’yu (NFT) kapsayacak şekilde genişletmek istiyor.

İngiltere ve Galler Hukuk Komisyonu tarafından önerilen bu reformların kripto yatırımcılarının hack veya dolandırıcılıklarda yasal işlem yoluyla kayıplarını talep etmelerini kolaylaştırabileceği belirtiliyor.

Ticaret ve Genel Hukuk Komiseri Sarah Green CoinDesk'e verdiği demeçte şunları kaydetti: s "Cüzdanıma girip Bitcoinimi alırsanız ya da ... Bu sistem başarısız olursa veyahut Bitcoin’ime erişemezsem ne olacağı hiç belli değil."

Komisyondan yapılan açıklamada, kripto varlıklara pozitif etkisi olabilecek olan söz konusu teklifin kısmen, Birleşik Krallık Hükümetinin ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürme hedefine yardımcı olmayı amaçladığı belirtildi.

Öte yandan komisyonun önerilerinin uygulamaya geçmesi halinde kendi yasal sistemlerine sahip olan İskoçya veya Kuzey İrlanda'da geçerli olmayacağı öğrenildi.