Injective Protocol (INJ) Neden Yükseldi? – 01.05.2023

Injective Protocol (INJ), merkeziyetsiz finans (DEX) platformudur. Platform, tüm blokzincir ağlarına uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bitcoin, Ethereum ve diğer blokzincirlerden herhangi birinde oluşturulmuş bir varlığı, platformda kullanabilirsiniz. INJ, Layer-2 ölçeklenebilirliği için Cosmos SDK'yi kullanır ve işlemleri doğrudan blokzincirde değil, bir Layer-2 zinciri üzerinden gerçekleştirir. Böylelikle işlem ücretlerini düşürür ve işlem hızını artırır.

INJ'nin benzersiz özelliklerinden biri, türev ürünleri sunmasıdır. Böylelikle platform yatırımcılarına farklı finansal araçları kullanmalarına olanak tanır. Platformun yerel tokeni INJ token’dir. Token aracılığı ile kullanıcılar yönetim süreçlerine katılabilir. Ayrıca, kullanıcılar token kullanarak indirimli işlem ücretlerinden yararlanabilirler.

INJ, son 24 saatte %0.29’luk yükselişiyle birlikte 163 TL’den işlem görüyor. Binance, Injective için kurumsal borç kredi verme özelliğini aktif ettiğini duyurdu. Bu gelişmenin fiyat hareketine etki ettiğini söyleyebiliriz.