IoTeX, Bir NFT DApp’i Olan Pébble GO'yu Tanıttı

Nesnelerin İnterneti (IoT) için bir blokzincir platformu olan IoTeX, şirketin Haziran 2021'de halka açık olarak teste başlatacağı en yeni ürünü Pébble GO'nun ayrıntılarını yayınladı.

Pébble GO, IoTeX blokzinciri üzerinde çalışan bir merkeziyetsiz uygulamadır (DApp). Konum iddialarını doğrulamak için güvenilir cihazlar ve izleyicilerden yararlanarak eşsiz token (NFT) alım-satımını gerçekleştirecektir. Yani kısaca, Pébble GO, güvenilir cihazların kullanımıyla gerçek varlığın blokzincir tabanlı doğrulanması yoluyla fiziksel ve sanal dünyaları birbirine bağlamaya yardımcı olacaktır.

Pébble GO kullanıcılarının, güvenlik için açık kaynaklı sözleşmeler ve şeffaf tokenler kullanırken toplulukla ticaret, stake etme (kilitleme) ve eşler arası etkileşim yapmasına olanak tanır. Pebble Tracker, doğrulanabilirlik, mobilite ve merkeziyetsizlik için özel olarak oluşturulmuş özellikleri göz önüne alındığında Pébble GO tarafından desteklenen ilk cihaz olacaktır. Pebble Tracker, gerçek dünya fenomenlerini doğrulanabilir, blokzinciri için hazır verilere dönüştürmek için kurcalamaya karşı korumalı bir güvenlik unsuru (TEE) kullanan çok sensörlü bir IoT veri oracle'ıdır.