İran Merkez Bankası, İthal Mal ve Hizmetlerde Kripto Para Ödemelerinin Kullanılabileceğini Açıkladı

İran ekonomi haber kaynağı Financial Tribune'un yayınladığı bir rapora göre İran Merkez Bankası (CBI), bankalara ve ödeme şirketlerine ithal mal ve hizmetler için ödeme olarak kripto para birimi kullanma yetkisi veriyor.

Financial Tribune'un bildirdiğine göre, İran hükümeti, madencilerin kripto paralarını doğrudan CBI'ye satmaları şartıyla, Ekim 2020'de kripto paranın ithal mal ve hizmetler için yasal olarak kullanılmasını sağlayacak düzenlemeleri onayladı.

İran Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası (ICCIMA) üyesi Shahab Javanmardi, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Hükümet, kripto para madenciliği yapmak için küçük ölçekli tesisler tarafından üretilen fazla elektrik çıktısının veya gücün kullanılmasını teşvik edebilir.”

Bunun yanı sıra Javanmardi, iresmi olarak çıkarılmış kripto para biriminin malzeme, makine ve diğer malları ithal etmek isteyen İran firmalarına satılabileceği bir merkezi pazar oluşturmayı önerdi. Petrol dışı ihracatı teşvik eden ICCIMA komisyonunun bir üyesi olan Sajed Nikpour ise, özel sektörün kripto para biriminin İran ekonomisi için faydasının ticaret sektörü için geçerli olduğuna ve hammadde ithalatını sağlayarak yerli üretimi artırmaya yardımcı olabileceğine inandığını söyledi. . Nikpour, bu tür önlemleri şeffaf tutma gereğini de vurguladı.