IRISnet Mainnet 1.0 Yükseltmesi Ön Duyurusu

IRISnet Mainnet 1.0 yükseltmesinin Şubat ayının başlarında gerçekleşmesi bekleniyor ve bu yükseltme ile IBC, Coinswap (AMM), geliştirilmiş iService ve NFT gibi yeni işlevler yayınlanacak. Mainnet yükseltmesi, IRISnet'in KUAFU aşamasını başlatıp, güvenilir ve dağıtılmış iş uygulamaları oluşturarak Zincirler Arası Servis altyapısı ve protokolü vizyonuna ulaşmaya bir adım daha yaklaşacak.

Yeni Özelliklerin Önizlemesi

IRIS Hub 1.0 ana ağ yükseltmesine güç veren yazılım, yalnızca Cosmos SDK tarafından sağlanan IBC işlevini değil, aynı zamanda IRISnet’in Coinswap (AMM), NFT, geliştirilmiş iService ve benzeri gibi işlevleri de entegre eden irishub v1.0.0 olacaktır.

1. Gelişmiş iService

Bir uygulama katmanı protokolü olarak, gelişmiş Zincirler Arası Hizmet (iService) çerçevesi, heterojen blokzincirleri ve merkezi sistemler arasındaki bağlantıları destekleyebilir ve kripto dünyası ile geleneksel iş dünyası arasındaki boşluğu kapatabilir.

2. Bloklar Arası İletişim (IBC)

IRIS Hub 1.0, Cosmos ekosisteminde çapraz zincir IBC protokolünü entegre eden ilk ana ağlardan biri olacak. IBC, geliştirilmiş iService ile birlikte, Blokzincir İnternetinin inşa edebileceği blokzincir dünyasının "TCP / IP + HTTP" protokolleri olarak hizmet edebilir.

3. Coinswap (AMM)

IBC'nin Coinswap (AMM) ile kombinasyonu, Cosmos ekosistemindeki DeFi uygulamaları için öncü bir yenilik platformu sağlayacaktır.

4. Oracle

İService tarafından desteklenen esnek ve yenilikçi bir oracle işlevi IRIS Hub 1.0'da çeşitli zincir içi / zincir dışı etkileşim modelleriyle platformlar arası veri hizmetlerini etkinleştirir.

5. NFT

IRIS Hub 1.0'da yerleşik olan NFT modülü, değiştirilemez tokenlerin yönetimini destekler ve blokzincirlerinde varlık dijitalleştirmesi için kullanılabilir.

Bu yenilikçi işlevleri, genel ağ değerlerini artırmaya hazır olan NFT e-biletleme ve oracle entegrasyonu gibi alanlarda IRISnet ekosistemini genişletmek için StarryMedia ve Chainlink gibi ortaklar destekleyecektir.

Yükseltme Planının Önizlemesi

  • 2021/01/22: irishub v1.0.0 sürümü
  • 2021/01/22: Mainnet yükseltmesi zincir içi teklif gönderme
  • 2021/01/22: Yükseltme önerisi için oylama
  • 2021/01/27: Teklif geçti ve yükseltme duyurusu yayınlandı
  • 2021/02/04: Ağ yükseltmesi başladı