İspanyol Yolcular, Seyahat Tazminatlarını Kripto Para Cinsinden Alabilecek

Yerli bir kripto borsası ve bir havayolu platformu arasındaki ortaklık sayesinde İspanyol yolcular yakında havayolu gecikmeleri, bagaj kayıpları ve çifte rezervasyon gibi olaylara ilişkin taleplerini bildirerek kripto para birimleriyle tazminat alabilecek. Platform, kripto borsasını kullanarak bir hesap içinde Euro tahsis etti. Tazminat alma hakkına sahip herhangi bir müşteri kripto cinsinden para almak isterse, borsa parayı Bitcoin gibi kripto paralarla geri ödeyecek.

Bildirilene göre, İspanya'nın Valencia kentinde bulunan bir kripto para borsası, seyahatle ilgili olayların üstesinden gelmede uzmanlaşmış bir platforma sahip olan ve artık yolcuların kriptolarını Euro yerine tazmin edebilen bir İspanyol hukuk derneği olan Wings to Claim ile bir anlaşma imzaladı. Kriptoları Wings to Claim'e dahil etmenin arkasındaki nedenler arasında platform, turizm ve otel sektörü arasında artan kripto benimseme eğiliminin gerisinde kalmak istemediklerini savundu:

“Geçtiğimiz yıl Covid-19 kaynaklı mevcut durumun finansal sistem içerisinde teknoloji korkusu kaybına nasıl yol açtığı gözlemlendi ve bu anlamda kripto para kazanma eğilimi sürekli artıyor. Dijital varlıklarla aracılara ihtiyacınız yok, ödeme aracı olarak güvenliler. Döviz bozdurma gibi ulusal ve uluslararası kullanıcılara büyük avantajlar sağlıyor. Asıl amacımız, tüm süreç boyunca aciliyet ve güvenlikle birlikte müşteriye uyum sağlamaktır.”