İsviçre Bankası Cité Gestion Kendi Hisselerini Tokenize Eden İlk Özel Banka Oldu

2009 yılında kurulan İsviçre merkezli özel banka Cité Gestion, kendi hisselerini tokenize etmek için dijital varlıklar firması Taurus ile ortaklık kuruyor. Nitekim Cité, tokenize edilmiş hisselerini ihraç etmek, hisseleri oluşturan akıllı sözleşmeyi yönetmek ve menkul kıymetlerinin varlık servisini gerçekleştirmek için dijital varlıklar firması Taurus ile birlikte çalışacak.

Bankadan yapılan açıklamada, Cité Gestion'un hisselerinin tokenizasyonunun Cenevre merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sermaye Piyasaları ve Teknoloji Birliği (CMTA) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Cité Gestion CEO Yardımcısı Christophe Utelli yaptığı açıklamada "Taurus ve CMTA standartlarının uygulanması, yeterli bir risk yönetimi çerçevesinin sürecin merkezinde yer almasını sağlıyor" dedi.

Nisan 2018'de kurulan Taurus, yatırımcılara ve bankalara tokenize edilmiş menkul kıymetler de dahil olmak üzere bir dizi varlığın ticaretini yapma olanağı sağlamak için geçtiğimiz yıl İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu'ndan bir menkul kıymet lisansı almıştı.