Jack Dorsey ve Jay Z, 500 BTC Bağışıyla Bitcoin Gelişimini Finanse Edecek

Twitter kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey, kendisinin ve tanınmış rapçi Jay-Z'nin yeni bir bağış için 500 Bitcoin verdiğini söylüyor.

Dorsey bugün (12 Şubat Cuma günü) bir Tweet'inde ₿güven adı verilen yeni bağışın, başlangıçta Afrika ve Hindistan'a odaklanarak Bitcoin gelişimini finanse etmeye hazır olduğunu belirtti. 500 BTC, an itibariyle yaklaşık olarak 23.5 milyon doların üzerinde bir değere sahip.

Dorsey, bir yönetim kurulu üyesi başvuru formu paylaşarak bu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Geri dönülemez bir güvenle başlanacak ve bizden yönerge almayacak. Başlamak için 3 yönetim kurulu üyesine ihtiyacımız var.”

Twitter biyografisinde “#Bitcoin” yazan Dorsey, uzun süredir bilinen bir Bitcoin destekçisidir. Bu yeni fon, Dorsey'in ABD merkezli kripto politikası düşünce kuruluşu Coin Center'a 1 milyon dolarlık bağış yaptığı haberinden günler sonra açıklandı. Aynı zamanda Dorsey tarafından kurulan ve başkanlık edilen Square Inc, geçen Ekim ayında 50 milyon dolarlık toplam maliyetle yaklaşık 4.709 Bitcoin satın aldı. Firmanın ayrıca Bitcoin ile ilgili teknoloji ve tasarımın gelişimini finanse etmek için devam eden bir Square Crypto Grant programı var.