Japonya’da NFT Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

NFT sektörü henüz emekleme aşamasında olsa da, sektör yatırım yapmak ve altyapıyı kurmak için büyük küresel oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Japonyo’da NFT piyasasının büyümesini sürdürdüğünü ve yıl sonuna kadar 1.36 milyar USD’lik bir değer artışı öngördüğünü ortaya koydu. Japonya NFT endüstrisi bu yıl %53'lük bir büyüme gösterdi.

Japonya Hükümeti’nin sektöre olan ilgisi de NFT ekonomisinin başarısında önemli bir rol oynuyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida kısa süre önce hükümetinin NFT'ler ve Metaverse dahil olmak üzere Web3 hizmetlerini teşvik etmek için çalıştığını ifade etmişti.

DappRadar'a göre, Ekim ve Kasım aylarında toplam NFT oyun içi işlem hacmi 55 milyon USD’ye ulaştı. Bu olumlu eğilimleri yansıtan Japonya NFT pazarı da istikrarlı bir büyüme sergilemeye devam ediyor.

DappRadar'ın raporu, piyasa koşullarına rağmen 320 milyon USD’nin üzerinde bir GameFi büyümesine işaret etti. Kasım ayında 800.000'in üzerinde günlük Benzersiz Aktif Cüzdan (UAW) akıllı sözleşmelerle etkileşime girdi.