Japonya'nın En İyi Menkul Kıymet Düzenleyicisi, XRP'nin Bir Menkul Kıymet Olmadığını Söylüyor

Ülkenin menkul kıymet düzenleyicisi olan Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), XRP'yi bir menkul kıymet olarak değil bir kripto para birimi olarak gördüğünü açıkladı.

Japon düzenleyici Salı günü yaptığı bir açıklamada, FSA’nın, XRP'yi Ödeme Hizmetleri Yasasının tanımlarına dayanan bir kripto para birimi olarak gördüğünü söyledi. Bu, FSA'nın XRP'nin yasal durumu hakkında doğrudan yorum yaptığı ilk açıklama. Nomura Araştırma Enstitüsü geçen ay bir rapor yayınladı ve XRP'nin bir menkul kıymet değil kripto varlığı olmasının “yaygın olarak kabul edilen bir yorum” olduğunu söyledi.

Japonya'nın Ödeme Hizmetleri Yasasına göre, bir dijital varlık, kimliği belirtilmemiş bir kişiye ödeme yöntemi olarak kullanıldığında ve itibari para birimi cinsinden belirtilmediğinde, bir kripto para birimi veya “dijital para birimi” dir.

Ancak FSA'nın kararlılığı, Ripple'ın SEC ile olan davası için pek bir şey ifade etmiyor. Ancak, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin XRP gibi dijital varlıkları düzenleme konusunda nasıl farklı bakış açıları aldıklarını yansıtıyor.