Joe Biden, 6 Temel Önceliğe Sahip Ulusal Kripto Politikasını Oluşturan Kararnameyi İmzaladı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın kripto varlıklarla ilgili "6 temel öncelikli başlık altında toplanan dijital varlıklar için ulusal bir politika" oluşturan "tarihi" bir yürütme emri imzaladığını belirtti. Yürütme emri, “dijital varlıkların ve bunların altında yatan teknolojinin risklerini ele almaya ve potansiyel faydalarından yararlanmaya yönelik ilk, tüm hükümet yaklaşımını” özetlemektedir.

  • İlk öncelik, yürütme emrinin Hazine Bakanlığını ve diğer kurumları "politika önerilerini değerlendirmek ve geliştirmek" için yönlendirdiği "ABD'li tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri korumak"tır.

  • İkinci öncelik “ABD ve küresel finansal istikrarını korumak”tır.

  • Üçüncü öncelik “dijital varlıkların yasa dışı kullanımının yol açtığı yasa dışı finansman ve ulusal güvenlik risklerini azaltmak”tır.

  • Dördüncü öncelik, Ticaret Bakanlığı’nı uygun bir çerçeve oluşturmaya yönlendirerek “küresel finansal sistemdeki ABD liderliğini güçlendirmek için teknoloji ve ekonomik rekabet gücünde ABD liderliğini teşvik etmek”tir.

  • Son İki öncelik ise “teknolojik gelişmeleri desteklemek ve dijital varlıkların sorumlu bir şekilde geliştirilerek kullanılmasını sağlamak” ve “ABD merkez bankası dijital para birimini (CBDC) sunmak”tır.