Joe Biden'dan Başkanlık Seçimi Öncesi Bir Kripto Para Hamlesi Daha

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde ekibine kripto para yanlısı Carole House'u kattı. 2022'de kripto paralar hakkında Biden’ın başkanlık kararnamesini hazırlayan House, Biden yönetimine geri döndü ve Beyaz Saray’daki Ulusal Güvenlik Konseyi’nde özel danışman olarak görev alacak. LinkedIn paylaşımına göre, House kritik altyapı politikaları ve siber güvenlik konularına odaklanacak.

Carole House, daha önce Terranet Ventures’ta yöneticilik yapmış ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile Ulusal Güvenlik Konseyi'ne danışmanlık yapmıştı. Geçmişte yaptığı açıklamalarda kripto para regülasyonlarına netlik kazandırmanın önemini vurgulayan House, "güvenli dijital ekonomilerin geleceğini şekillendirmek" için çalışacağı için onur duyduğunu belirtti. Blockchain Association yöneticisi Dave Grimaldi, House’un pragmatik yaklaşımının Biden ekibine büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Kripto paralar, ABD'deki başkanlık seçimleri yaklaşırken siyasi arenada önem kazandı. Başkan adayı Donald Trump, kriptoyu destekleyenlerin kendisine oy vermesi gerektiğini söyleyerek, bu yılki en büyük Bitcoin etkinliklerinden birinde sahne almayı planlıyor. Biden yönetimi de kripto paralara yönelik daha olumlu bir tutum sergilemeye başladı.