JP Morgan Analistleri, Spot Bitcoin ETF Başvurularına İlişkin Değerlendirmede Bulundu

JP Morgan analistleri, SEC’nin Grayscale'e karşı açtığı davayı kaybetmesinin ardından spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylayacağını tahmin ediyor. The Block'un bir araştırma notuna dayandırdığı haberine göre, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan analistleri, SEC'nin Grayscale Investments'a karşı açtığı davayı kaybetmesinin ardından birden fazla firma tarafından sunulan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylamak zorunda kalacağına inanıyor.

SEC, son aylarda BlackRock, Fidelity Investments ve Invesco gibi geleneksel finans sektörü devleri de dahil olmak üzere birçok firma tarafından önerilen spot Bitcoin ETF'lerine ilişkin kararları Ekim ayı ortasına kadar ertelemişti. Analistler SEC’nin bu kararına ilişkin şu yorumda bulunuyor:

"Gecikme muhtemelen tek bir başvuru sahibine ilk hamle avantajı sağlamak yerine birden fazla spot Bitcoin ETF başvurusunun aynı anda onaylanmasına işaret ediyor."

JP Morgan araştırma notunda spot Bitcoin ETF'lerinin bir süredir Kanada ve Avrupa'da mevcut olduğu ancak önemli bir yatırımcı ilgisi çekmeyi başaramadığı da belirtiliyor.