Justin Sun DCG Varlıkları için 1 Milyar USD Harcayabileceğini Söyledi

Reuters'in haberine göre Tron ekosisteminin kurucusu Justin Sun, Digital Currency Group'a ait varlıkları satın almak için fonlarından 1 milyar dolar harcayabilir.

Sun, Reuters’a yaptığı açıklamada "durum değerlendirmesine bağlı olarak" Digital Currency Group’un varlıklarının bir kısmını satın almak için söz konusu miktarı ayırabileceğini söyledi.

Digital Currency Group (DCG) ile bağlantılı kuruluşlar çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Nitekim DCG iştiraki Genesis, piyasa koşulları nedeniyle bu ayın başlarında personelinin %30'unu işten çıkaracağını duyurdu. Genesis, Kasım 2022’de FTX'in çöküşünün ardından para çekme ve yeni kredi verme işlemlerini durdurmuştu. Bu hamle, global kripto varlık platformu Gemini ve Earn ürünü de dahil olmak üzere diğer kripto para şirketleri için zincirleme etkiler yarattı. Genesis’in müşterilerine 3 milyar USD’nin üzerinde borcu olduğu bildiriliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla Winklevoss ikizleri tarafından kurulan Gemini ve Barry Silbert'in Digital Currency Group'una ait Genesis’e dava açtı. Bu iki şirket 900 milyon USD değerindeki müşteri fonlarının akıbeti konusunda bir mücadele içinde bulunuyor. CNBC’nin haberine göre SEC, perşembe günü Genesis ve Gemini'yi, mevduat sahiplerine sunulan yüksek getirili bir ürünle bağlantılı olarak kayıtsız menkul kıymetler sattıkları iddiasıyla suçladı.