Kanada’da İşlem Gören 4. Bitcoin ETF’si 3iQ Corp ve CoinShares’den Geliyor

Yatırım firması CoinShares ve Kanadalı dijital varlık yöneticisi 3iQ Corp’un Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) şu anda Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda (TSX) işlem görüyor. Bu ayın başlarında ortaklıklarını duyuran CoinShares ve 3iQ Corp’un Bitcoin ETF’si, Kanada’da işlem gören 4. Bitcoin ETF'si olmuş bulunuyor.

Dün (19 Nisan Pazartesi günü) yapılan açıklamaya göre, Bitcoin ETF’si BTCQ kısaltması altında Kanada doları ve BTCQ.U sembolü altında ABD doları ile işlem görecek. Kanadalı düzenleyiciler geçen hafta, ülkenin kripto yatırımcılarına hizmet etme isteğinin bir işareti olarak birden fazla Eter ETF'sini de onayladı. Bu sırada ABD düzenleyicileri, yıllarca reddedilen başvurulardan sonra henüz bir Bitcoin ETF'sini onaylamadı.


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.