Kanada’daki Düzenleyiciler, CI Financial’ın Bitcoin ETF’sini Onayladı

Kanada menşeli küresel varlık yönetim şirketi CI GAM, dijital varlık ve kripto paralara odaklı çalışan varlık yönetimi şirketi Galaxy Digital borsasıyla birlikte piyasaya süreceği Bitcoin temelli borsa yatırım fonu CI Galaxy Bitcoin ETF’si için resmî menkul kıymet mercilerinden gerekli onayların alındığını duyurdu.

Toronto Menkul Kıymetler Borsasında (TSX) BTCX veya “ETF” adıyla 9 Mart itibariyle işlem görmeye başlayacak olan fon, Bitcoin ile ilgilenen yatırımcılara yüksek kalitede kurumsal bir hizmet vermeyi amaçlıyor. CI GAM aynı zamanda kendi Bitcoin fonunu borsa yatırım fonuyla birleştireceğini de duyurdu. Şirketin geçtiğimiz Aralık ayında yine Galaxy Digital ile kurmuş olduğu CI Galaxy Bitcoin Fonu hâlihazırda 172 milyon dolarlık varlık yönetiyor.

Bitcoin temelli borsa yatırım fonu başvurusunun hemen ardından CI GAM ve Galaxy şirketleri Ether temelli bir borsa yatırım fonunun Toronto Borsasında işlem görebilmesi için de başvuruda bulunmuştu. Gerçekleştiği takdirde bu tarz bir ürünün bir ilk teşkil edeceği tahmin ediliyor.


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.