Kanadalı Kripto Girişimi Ledn, Finansman Turunda 30 Milyon Dolar Yatırım Aldığını Duyurdu

Kanadalı kripto girişimi Ledn, A Serisi finansman turunda 30 milyon dolar topladığını duyurdu.

Tur, İngiliz milyarder hedge fonu yöneticisi Alan Howard, Reddit'in kurucu ortağı Alexis Ohanian, Susquehanna Private Equity Investments, ParaFi Capital ve Hashed gibi yeni yatırımcıların katılımıyla Londra merkezli yatırım şirketi Kingsway Capital tarafından yönetildi. Anlaşmanın bir parçası olarak Kingsway Capital'in kurucusu Manuel Stotz, Ledn'in yönetim kuruluna katıldı.

Elindeki taze sermaye ile Ledn, ekibini ve ayak izini büyütmek istediğini bildirdi. Ledn'in kurucu ortağı Mauricio Di Bartolomeo, firmanın şu anki çalışan sayısının 40 olduğunu ve bu yılın sonuna kadar 100 çalışana ulaşmayı planladığını açıkladı. Bartolomeo, A Serisi finansman turunun Ledn'in bugüne kadarki toplam fonunu 35 milyon dolara getirdiğini, şirket değerlemesini ise 230 milyon dolara çıkardığını söyledi.

2018 yılında kurulan Ledn, üç temel ürün sunmaktadır: Bitcoin destekli krediler, Bitcoin ve USDC tasarruf hesapları ve Ledn Trade ile USDC aracılığıyla Bitcoin arasında alım-satım imkanı. Genişleme planlarına gelince Ledn, bu ürün ve hizmetlerini Afrika, Avrupa ve Asya dahil olmak üzere pazarlarda sunmayı hedeflediğini belirtti.

Ayrıca Ledn, varlıklarının, yani Bitcoin ve USDC tasarruf hesaplarındaki bakiyelerin ve Bitcoin destekli krediler için verilen teminatın, 1 milyar doları aştığını söyledi.