Kava, Chainlink Verilerini Cosmos Genelinde Kullanılabilir Hale Getirmek İçin IBC'yi Kullanacak

Cosmos SDK üzerine inşa edilen Kava, dünyanın her yerindeki kurumsal müşteriler için en güvenilir merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olarak hızla ivme kazanıyor. Cosmos’un kısa süre önce başlattığı Inter-Blockchain İletişim Protokolü (IBC) ile entegrasyon yoluyla bu amaca yönelik büyük bir adım daha atmayı planlayan Kava, Chainlink’in yaygın olarak kullanılan ve güvenli, merkeziyetsiz veri akışlarını daha geniş Cosmos ekosistemindeki blokzincirlerinin kullanımına sunmak için IBC'yi kullanacağını duyurdu.

DeFi alanı son on iki ayda muazzam bir dönüşüm geçirdi. Başlangıçta niş bir pazar olarak kabul edilen merkeziyetsiz uygulamalar (DApp), ürünler, hizmetler ve protokoller artık ilgi odağı oldu. Bu manzarayı Inter-Blockchain Communication (IBC) protokolü aracılığıyla geliştiren Cosmos ve Kava, yeni kullanıcılar, ortaklar ve finans kurumlarının önemli bir akışını, ekosistemlerinde görmeye hazırlandığını belirtti. Kava DeFi ekosisteminin bir parçası olarak Chainlink verilerinin kullanılması yeni bir olay değil. Kava, Chainlink'i ilk olarak Mayıs 2020'de entegre etti. Chainlink Fiyat Referans Verileri oraclelarının Kava blokzincirine yerleştirilmesi, DeFi ekosisteminin tüm kullanıcılarına değerli bir hizmet sağladı.

Cosmos SDK'sı üzerine inşa edilen Kava, Cosmos ekosisteminde yakın zamanda duyurulan Inter-Blockchain İletişim protokolünden yararlanılmasını sağlıyor. Cosmos başlığı altındaki her ağ, birbirleriyle iletişim kurma yeteneği kazanmak için IBC'yi kullanabiliyor. Bunu yapmanın, benzeri görülmemiş düzeyde birlikte çalışabilirlik, likidite ve merkezi olmayan finans çözümlerine erişimin kilidini açacağını belirten Kava CEO'su Brian Kerr, bu haberi şöyle yorumladı:

“Kava, başından beri Chainlink tarafından güvence altına alınmıştır. Şimdi 300 milyon dolardan fazla teminat depozitosu var ve Kava yazılımı tarafından yönetilen varlıklarda 1 milyar dolarla, Chainlink sayesinde her zamanki kadar güvenli. Cosmos ekosisteminin tam bir Chainlink uygulamasına sahip ana DeFi Merkezi olan Kava, ileride yüzlerce blokzincire güvenli Chainlink verileri sağlamak için IBC'yi kullanacak.”

Aynı şekilde Chainlink İş Geliştirme Başkanı Daniel Kochis de şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Artan pazar talebini karşılamak için Kava blokzincirine güvenilir DeFi veri akışlarını sağlamaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz. IBC yükseltmesi sayesinde Kava, daha sağlam ve yeni bir DeFi uygulamaları kümesi sağlamak amacıyla Chainlink verilerini daha geniş ve büyüyen Cosmos ekosistemi için kolayca kullanılabilir hale getirebilir.”